Dokonalá večeře s výhledem na Prahu v CottoCrudo v hotelu Four Seasons

17. Duben 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 25857

Jeden večer jsem si uvědomil, že už jsem delší dobu nenavštívil žádnou lepší restauraci, abych si mohl pochutnat na nějakém výtečném pokrmu. Samozřejmě, že jsem byl za posledních pár měsíců v několika michelinských restauracích v cizině. Ale stále si stojím za tím, že u nás v Česku přicházejí restaurace s opravdu mimořádnou gastronomií, a tak by byla škoda, kdybych zanevřel na luxusní české restaurace, kde vaří i mnohokrát lépe než v cizině. Rozhodl jsem se, že se vydám do velmi oblíbeného podniku, který se nachází v pražském Four Seasons Hotelu. A ano, asi už tušíte, že se dnes budeme bavit o CottoCrudo.

Na CottoCrudo mě asi nejvíce zaujal fakt, že restaurace připravuje pokrmy tak, aby představovaly ty nejdokonalejší chutě z jižní Itálie. A italská jídla, ta já opravdu miluju. Musím uznat, že jsem si doteď ani neuvědomoval, jak úžasná vlastně může být večeře v CottoCrudo. Než jsem tedy tentokrát měl možnost přímého výhledu na Pražský hrad a na Karlův most. To byl prostě nezapomenutelný zážitek, který přeji, abyste zažili všichni. Nejenom, že mi vše zpříjemnila velmi milá obsluha, která mě k mému stolu usadila – jíst a popojít víno při večerním pohledu na krásu Prahy – prostě dokonalost.

V restauraci jsem si rozhodl objednat prakticky kompletní menu s dvěma předkrmy, hlavním chodem, dezertem a vhodným vinným párováním. Musím říct, že pokud jste dosud neměli možnost ochutnat jako předkrm mušle svatého Jakuba, tak jste neměli pořádný pokrm – jedná se o směs citrusů, ricotty a kaviáru s mušlemi, které dohromady vytvoří opravdu úžasný vzhled, ale zároveň zahrají na vaše chuťové pohárky.

Jako druhý předkrm mi bylo naservírováno vejce ONSEN s bramborovým krémem a houbovým soté. Na chuť tak jemného bramborového krému už nikdy nezapomenu, protože v kombinaci s vejcem ONSEN a houbovým soté se rozplyne na jazyku tak rychle, že se budete nesmírně těšit na další.

Když mi obsluha přinášela můj hlavní chod, ani jsem si nestihl všimnout, že už se pode mnou rozplývá vůně grilovaných ryb a mořských plodů, protože jsem byl zahleděn do krásného výhledu na Pražský hrad. Hlavní chod v kombinaci s červenou řepou a mandarinkou, ač by se to možná nezdálo, tvořila úžasný chuťový zážitek. Jemnost mořských plodů si mě opravdu získala.

K žádnému správnému menu ale nesmí chybět dezert. Ten zde představoval bretaňský jablečný koláč – cremeux s bílou čokoládou a zmrzlinou z extra panenského olivového oleje. Opravdu se jednalo o úžasnou sladkou tečku na konec, na níž jen tak nezapomenu. Tento svěží dezert se dokonale doplňoval se zmrzlinou.

Vinné párování ke každému pokrmu bylo zvoleno prostě dokonale – je vidět, že zdejší sommelier ví, jaký správný nápoj vybrat k chuťovkám Marca Venerusa.

Galerie