Exkluzivní Kulinařská Symfonie: Kreativní Česká Kuchyně v The Artisan

17. Červenec 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 25393

Nedávno jsem měl tu čest navštívit restauraci The Artisan v centru Prahy a byl jsem nadšený z celého zážitku. Hned při vstupu mě zaujala moderní a vkusná atmosféra, která vytváří příjemné prostředí pro strávení času s přáteli, rodinou nebo dokonce i pracovními kolegy.

Šéfkuchař David Rejhon a jeho tým skutečně ukázali svou kreativitu a vášeň pro moderní českou kuchyni. Nabídka byla lákavá a přestože jsem si nebyl jistý, co si vybrat, bylo to díky milému a ochotnému personálu snadné rozhodnutí. Výběr surovin z lokálních farmářů a dodavatelů, přičemž se klade důraz na sezónnost a kvalitu, je velmi povznášející.

Co mě opravdu mile překvapilo, byl interaktivní servis, který nám umožnil interagovat s kuchaři a personálem, což nám přineslo ještě osobnější zážitek. Průběh večeře byl plynulý a nedocházelo k dlouhým čekáním mezi chody.

Celkově jsem byl dojat tím, jak The Artisan dokáže skloubit autentické chutě české kuchyně s moderním a kreativním přístupem. Je to ideální místo pro různé příležitosti, ať už si potrpíte na pracovní oběd, romantickou večeři, nedělní brunch s rodinou nebo oslavu speciálních okamžiků.

Večeře v restauraci The Artisan byla opravdu dechberoucí a mohu s radostí popsat jednotlivé chody, které jsem ochutnal.

Jako předkrm  jsem si vybral hovězí tatarák Čestr, chlebová oplatka, hořčičné výhonky z domácí zahrady. Tatarák byl mistrovsky připravený a jeho chuť byla prostě úžasná. Kvalitní hovězí maso bylo jemné a dokonale dochucené. Kombinace s chlebovou oplatkou dodala krásnou texturu a dodatečný rozměr chuti. Hořčičné výhonky z domácí zahrady přidaly pikantní nádech, který skvěle doplnil celý pokrm.

Následoval hlavní chod, kterým byl stařený hovězí rib eye s pečenou bramborou, smetanou a pažitkou. Hovězí rib eye byl dokonalý. Zvolil jsem úpravu medium rare, která dodala steaku měkkou a šťavnatou chuť. Výběr stařeného masa se skutečně projevil na jeho plné a bohaté chuti. Příloha v podobě pečené brambory byla skvěle křupavá a doprovázená lehkou smetanovou omáčkou s pažitkou, která dodala pokrmu osvěžující prvek. Společně s pepřovo rumovou omáčkou vytvořila neodolatelnou chuťovou symfonii.

Jako sladkou tečku na závěr nesměl chybět lahodný dezert. Objednal jsem si žemlovku s karamelizovanými jablky, tvarohem a bílkovou sušenkou. Dezert byl doslova vrchol večera. Dezert byl připraven ve velkém hrnku a připomínal tak velké capuccino. Žemlovka byla jemná a voňavá, s karamelizovanými jablky, které dodaly sladkost a harmonii chuti. Tvaroh přidal svou krémovou texturu a bílková sušenka na vrcholu přinesla dokonalou křupavost.

Celkově byla večeře v restauraci The Artisan nezapomenutelným zážitkem. Každý chod byl připraven s láskou a pozorností k detailům. Kombinace moderních prvků české kuchyně s využitím kvalitních lokálních surovin byla vynikající. Příjemná atmosféra a vstřícný personál přidaly k celkovému dojmu. Určitě se sem brzy vrátím, abych si znovu vychutnal tuto lahodnou večeři.

Galerie