Exkluzivní kulinářské dobrodružství v TRITON Restaurant

07. Srpen 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16411

TRITON Restaurant je opravdu jedinečným místem, které zasluhuje pozornost každého, kdo je milovníkem skvělého jídla a nachází se na Václavském náměstí.

Jednou z prvních věcí, která mě ohromila, byl fascinující vzhled restaurace. Vstup do Tritonu je jako vstup do tajemné mořské jeskyně, která vás vtáhne do kouzelného světa. Interiér byl nádherně zdoben kamennými stěnami, klenbami a krápníky, které působily dojmem, že jsem se ocitl v pravé krápníkové jeskyni.

Nejvíce zaujme úžasný příběh soch, které se tyčily v celém prostoru restaurace a dodávaly celému večeru autentický nádech. Atmosféra v restauraci byla velmi intimní a romantická, což z ní činí ideální místo pro večeři ve dvou nebo pro oslavu významné události. Osvětlení bylo jemné a příjemné, což dodalo prostoru nezapomenutelnou a kouzelnou atmosféru.

Personál v restauraci byl velmi profesionální, přátelský a ochotný. Byl připraven se o mě postarat a poradit s výběrem jídel nebo vinným párováním. Během večera se se mnou také podělil o celý příběh restaurace, čímž se večeře stala nezapomenutelnou cestou do historie.

Pokud jde o jídlo, restaurace nabízí širokou škálu lahodných pokrmů, které okouzlí chutí a prezentací. Specializuje se na tradiční českou kuchyni s moderním nádechem. Jídla jsou pečlivě připravována a servírována s péčí a pozorností k detailům. 

Vybral jsem si degustační menu s názvem L’Atelier Gourmet menu. Začátek večeře byl skvělý díky skleničce šampaňského, která dodala elegantní a slavnostní nádech celému zážitku. Amus-bouche v podobě tří druhů másla a domácího pečiva, byla perfektní volba na oživení chuti před hlavními chody. Kombinace různých druhů másla představovala pestré spektrum chutí, které skvěle ladilo s vůní čerstvého pečiva.

První předkrm, Mušle sv. Jakuba s okurkou, jablkem, limetkou a špenátem, byl neuvěřitelně osvěžující a jemný. Mušle byly perfektní, což umožnilo, aby jejich jemná chuť vynikla. Kombinace okurky, jablka a limetky dodala pokrmu zajímavou citrusovou chuť. Skvělou volbou bylo víno Sancerre z Francie, které perfektně doplnilo tuto delikátní kombinaci chutí.

Druhý předkrm, Gaspacho z červeného zelí s mrkví, okurkou a celozrnnou hořčičnou zmrzlinou, byl zase úplně jiným zážitkem. Jeho bohatá a sytá barva ihned upoutala pozornost. Chuťově byl naprosto oslnivý. Kombinace červeného zelí, svěží mrkve a okurky a pikantní zmrzliny z hořčice byla neobvyklá, ale geniální. Víno Frankovka rosé z vinařství Mádl bylo ideální volbou, která se skvěle hodila k této originální kombinaci chutí.

Pokračoval jsem na hlavní chod, Holub à la Bruant ortolan, byl opravdu ohromující. Holub byl perfektně připravený, něžný a šťavnatý. Krupicový nok, hrozno, fíky, Armagnac a ostružina byly skvělými doplňky, které dodaly pokrmu bohatost a harmonii chutí. Víno Primitivo di Manduria od Cantine San Marzano v Itálii bylo skvělou volbou, která dokonale podtrhla tento bohatý a lahodný chod.

Celkově jsem si večer velice užil. Každý pokrm byl mistrovsky připraven a odprezentován. Výborná kombinace chutí a vynikajícího vína vytvořila gastronomický zážitek, který mi ještě dlouho zůstane v paměti. Doporučuji navštívit tuto restauraci každému, kdo hledá nezapomenutelný gastronomický zážitek spojený s prvotřídním servisem a unikátním prostředím.

Na závěr následoval výborný dezert, Barre Café. Káva, bílá čokoláda a lískové ořechy v kombinaci s citronem tvořily krásnou symfonii chutí. Bylo to osvěžující zakončení večeře..

Galerie