Four Seasons hotel Prague představuje dvojici Pop-up restaurací

19. Červen 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17383

Pražský hotel Four Seasons uvádí tuto letní sezónu dvě pop-up restaurace - MIRU a Piazzettu. Na dvou terasách, které hostům nabídnou neopakovatelné výhledy na Prahu, se odehrají dva různé kulinářsko-designérské příběhy ze dvou odlišných, a přesto propojených světů. Díky netušeným kombinacím vizuálních podnětů tak bude toto místo zcela jistě patřit k těm největším lákadlům v Praze.

Koncept MIRU byl pojmenován podle japonského slova označujícího „výhled“. K dívání toho nabídne vskutku mnoho. Utajenou japonskou oázu na střešní terase, která doposud nebyla pravidelně využívána ani přístupna veřejnosti, japonskou fusion kuchyni vytvořenou šéfkuchařem Leonardem Di Clemente, ale i neopakovatelný výhled na Pražský hrad. Protože restaurace pojme pouhých 16 lidí, zažijí zde její hosté ryze komorní atmosféru.

„Šest let jsem pracoval v tokijské restauraci ve Four Seasons jako zástupce šéfkuchaře. Japonsko, její kuchyně a kultura mě vždy fascinovaly, byla to pro mě cenná zkušenost. Ve volném čase jsem navštěvoval kuchařské kurzy, včetně tříhvězdičkové michelinské restaurace, kde se podává moderní kaiseki. Pro MIRU jsem spojil ingredience a techniky z mého pobytu na východě s italskými recepturami“, popisuje koncept Leonardo Di Clemente. Menu je kombinací tradičních italských i japonských technik a využívá ingredience obou kuchyní a kultur. Těšit se můžete třeba na tradiční rybí polévku z italské Apulie, dále maki a sushi rolku s rybím carpacciem nebo domácí tagliolini uvařené jako nudle soba a servírované s květákovým pyré, kaviárem a ústřicemi.

Hotel Four Seasons se u této příležitosti spojil i s českými designéry Lukášem Padertou, Adélou Lipár Kudrnovou a Klárou Tománkovou. S pomocí originálních materiálů, exotických rostlin a nábytku inspirovaného japonskou estetikou – světlým dřevem, bonsajemi i vodními prvky dosáhli dokonalého prostředí vybízejícího k ochutnání lahodného exotického menu.

Koncept Piazetta je inspirován tradičním náměstím starých italských městeček vonících směsicí středomořských stromů, citrusů, rajčat a bylinek z přilehlých zahrad. Vřelá atmosféra, prostor pro setkávání, italská kuchyně s food truckem i tradiční zmrzlinový stánek, který na terase přibude v průběhu července – to vše pod taktovkou talentovaných designérů a toho nejpovolanějšího kuchaře, Mattea Crubellati, který je autorem autentického Piazzetta menu.

„Inspiraci jsem čerpal z mého domovského Milána v Lombardii, vzpomínek z dětství na pokrmy od mé maminky a babičky i z Leonarda, který mě výrazně ovlivnil. Pro Piazzetta menu jsme se drželi tradičních středomořských chutí z Itálie, Španělska, Portugalska a Řecka. Mým favoritem v menu je typický portugalský pokrm Cataplana z mořských plodů,“ představuje svou práci Matteo Crubellati.

„MIRU a Piazzetta jsou unikátními projekty. Hlavním naším cílem bylo nabídnout nové zážitky nejen hotelovým hostům, ale i místním klientům. Spojili jsme se s talenty, od místních designérů po naše skvělé kuchaře, a myslím, že se nám dohromady podařilo vytvořit něco unikátního. Dvě naprosto odlišné pop-up restaurace, které zpestří letní sezónu. Všechno, od prostoru promyšleného do detailů, přes obě menu, po magické výhledy a západy slunce nad Prahou, tvoří zkrátka dokonalou kombinaci,“ říká Stephane Gras, ředitel hotelu.

Obě restaurace jsou již otevřeny. Do MIRU mohou hosté zajít každý večer, do Piazetty pak na odpolední a večerní posezení, aperitiv a večeři od 17:00 do 22:00 hodin. 

Galerie