George Prime Steak: Nejlepší filet mignon v pravém americkém steakhousu

27. Září 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 24645

Klasické steaky z pečlivě vybíraného hovězího, skvělá příloha a prvotřídní vína. Co víc si přát, že? Je o mně známo, že jsem velkým milovníkem masa a dobrého pití, a tak je pro mě restaurace, která toto nabízí, jako splněný sen. Jedním z nejznámějších steakhousů, které vůbec můžeme nalézt v Praze, je právě restaurace George Prime Steak, kterou jsem již v minulosti měl tu čest navštívit a poznat, že jen málokde si pochutnám tak jako tady. Rok se s rokem sešel a já si řekl, že přichází asi vhodná chvíle si restauraci vyzkoušet znovu a prověřit, zda nabízejí stále takovou kvalitu, na kterou jsem byl zvyklý.

Na večeři do pražského Starého Města jsem tradičně dorazil se svou partnerkou a nechal se obsluhou uvést až k mému rezervovanému stolu. Byl jsem mile potěšen, když jsem zjistil, že je zde obsluha stále stejně vnímavá a vystupuje s tou největší profesionalitou. Stačilo jen přiblížit, na co bych měl dnes chuť, a hned jsem dostal několik doporučení, jakou večeři bych si mohl dát, a to jsem snad nikde jinde zatím nezažil. Dal jsem tedy na obsluhu a předem říkám, že jsem nemohl udělat lépe.

Před hlavním jídlem samozřejmě nemohla chybět výtečná francouzská cibulová polévka ve stylu pravých steakhousů s krutonky a gratinovaným sýrem gruyere. Po ní následovalo Prime hovězí carpaccio doplněné o hoblinky sýru manchego, lanýžové aioli a baby řeřichu. Jeho lahodnou jemnou chuť budu mít na jazyku ještě dlouho. Napadá mě, že jsem ale ještě nezmínil, co to vlastně slovo „Prime“ znamená – jedná se o nejvyšší označení pro hovězí maso, kterého dosáhne opravdu málokterý kousek. Ale v George Prime Steak si můžete být jisti, že nás na talíři nic jiného naservírovaného nepotká. Maso tady totiž odebírají pouze od několika farmářů z amerického středozápadu, aby nám vždy mohli naservírovat jen to nejlepší.

A to jsem ihned poznal, když jsem ochutnal první sousto opravdu prvotřídního petit filet mignon. Říká se o něm, že se jedná o nejšťavnatější a nejjemnější ze všech steaků. Není ani divu, je totiž připravován z jedné z nejkvalitnějších částí mladých býků vůbec – jedná se o středový kulatý řez svíčkové. Kvalitní maso je základ, ale je potřeba, aby jeho chuť pozdvihl do výšin především šéfkuchař, což se ale v George Prime Steak podařilo! Tak jednoduše, ale zároveň skvěle ochucený steak je prostě základem úspěchu. Pokud si budu znovu chtít dát něco tak výtečného, rozhodně vím, že se musím vydat sem.

Při mé večeři mě navštívil i zdejší vyhlášený sommeliér, který nejenom že má vždy perfektní přehled o tom, která kalifornská vína k vašemu pokrmu doporučit, zároveň je i velmi milý a o každém vínu zná celou jeho historii. Takže se z vaší večeře může stát i velmi příjemný kulturní zážitek.

Vše už stačilo jen vhodně zakončit chutným čokoládovým dortem a já mohl odcházet i s přítelkyní domů, oba dva plní nejen jídla, ale i zážitků z celého úžasného večera.

Galerie

Rozhovory

GEORGE PRIME STEAK