Jak chutná zvěřina v restauraci Deer v Praze

20. Červenec 2021 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14819

Když občas přemýšlíte, že byste si rádi dali k jídlu něco netradičního, co zkrátka nemáte každý den, co by vás napadlo? Určitě byste nějakou dobu přemýšleli, ale po chvíli byste došli k názoru, že takovou surovinou je zvěřina. Zvěřina je zkrátka speciální maso, ne každý ho má rád, jiní ho ale naopak milují a díky tomu, že se pro ně nejedná o každodenní surovinu do jídel, opravdu si na něm pochutnají. I já sám jsem chtěl změnu, a proto jsem se rozhodl navštívit restauraci Deer Prague, protože právě oni jsou na zvěřinu specializovaní.

Dovolím si říci, že Deer patří k jedněm z největších specialistů na zvěřinu v České republice. Jídla připravují výhradně ze sezónních surovin, čímž zajistíte, že je každý pokrm z Deeru opravdu maximálně čerstvý. O tom vypovídá i celková chuť jídla.

Prostředí restaurace je opravdu výjimečné, stejně jako jejich jídla. Musím uznat, že jsem snad nikde nikdy neviděl takto vypadající prostředí. Stoly, bar a celkově celá restaurace jsou pro mě záhadou. Nedokážu jasně určit, jestli se jedná přímo o nějaký ze starších stylů, nebo se jedná o starší styl pojatý s moderní dobou. Vše je zkrátka možné.

Příjemná obsluha byla v takovéto restauraci zkrátka samozřejmostí – když se na vás totiž hezky usměje číšnice nebo číšník, vězte, že se jí úplně jinak a lépe. Objednané jsme měli degustační menu, bez něj bychom totiž špatně hodnotili chuť jídla. Ještě mohu podotknout, že maso bylo ze zvěřiny, ale to je každému jasné

Musím podotknout, že jsem byl ze zvěřinového menu z Deer Prague opravdu nadšen. U zvěřiny se totiž vždy bojím, zda ji daný šéfkuchař umí uvařit. Ale to Jiří Eberle, šéfkuchař Deer restaurace, zvládl absolutně na jedničku. Líbí se mi především i fakt, že Deer patří mezi ty restaurace, které dbají na vše, co je napadne. Vyzdvihnout kromě jídla totiž musím i skvělý servis.

Celá restaurace je chráněnou památkou. A je to na tom opravdu vidět. Luxusní a krásné prostředí se zkrátka pozná rychle. Poznejte ho i Vy!

Deer je unikátní především v tom, že se vše, co Vám s láskou servírujeme na talíř, snažíme vyrábět svépomocí. V našich jídlech pro Vás necháváme ožít tradiční kuchyni našich předků s nádechem moderní doby. Věřím, že si Deer zamilujete a budete se k nám vracet,dodává na závěr Jiří Eberle, šéfkuchař restaurace Deer Prague.

Galerie