Jiří Beer
Přinášíme vám rozhovor s panem Jiřím Beerem, který pořádá festival Víno na zámku. Jak sám říká: „Dělat věci nejlépe, jak je to jen možné, to je moje priorita.“ Proto se hned po středoškolském studiu v oboru gastronomie rozhodl na vlastní kůži vyzkoušet, jak vypadá práce v restauraci Royal Hospital Road šéfkuchaře Gordona Ramseye. Po absolvování studia Vinařské akademie, Sommelierského institutu a získání prestižních ocenění neváhal vyrazit na sommelierskou stáž do zahraničí, aby si vyzkoušel praxi v michelinských restauracích. Své zkušenosti uplatnil při působení v Zátiší Catering Group a.s., kde vystoupal až na pozici head sommelier. Jeho záliba ve výběru kvalitních vín se pak stala stěžejní při kompletním řízení vinného baru Vinit. Po jeho pomocné ruce sáhly například restaurace Porfolio nebo George Prime Steak. V současné době vlastní společnost Jiří Beer CULINARY s.r.o., kde je osobní šéfkuchař a sommelier v jedné osobě a má také na starosti celkový provoz Advivum Wine bar & shop ve Slovanském domě.