KOGO POVOLILO KRAVATU

15. April 2015 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12446

Restaurace KOGO Havelská, po 25 letech úspěšného provozu, dospěla k nevšední proměně. V duchu svého kréda a v přátelské atmosféře, spojené se službami na profesionální úrovni, otevřela své brány i neformálnímu setkávání nejen nad dobrým jídlem.

Tento ojedinělý podnik vyniká skvělou kuchyní, v níž první hosty přivítali již v roce 1995. Od té doby se restaurace stala synonymem pro neopakovatelnou chuť originální kuchyně a dobré vztahy se zákazníky. Přátelská domácí atmosféra také zrodila novou podobu restaurace. Dvacáté narozeniny v KOGO Havelská s sebou přinesly nový, méně formální koncept příjemného místa setkávání.

V restauraci, jež leží uprostřed cesty z Václavského na Staroměstské náměstí, kde naleznete dva hlavní prostory. V menší levé části se nachází KOGO restaurant, jenž se zaměřuje na prvotřídní italskou kuchyni se specializací na mořské ryby. Čerstvost je zásadou, a tu ještě na vyšší úroveň vyzdvihují suroviny dovážené přímo z Itálie, sezónní ingredience nebo místní domácí těstoviny.

V druhé části pak můžete nově navštívit i Bistro & Bar, v němž si pochutnáte na kvalitním masu a seafood. To ovšem není pro KOGO novinka. To, co vás překvapí, je nové pojetí tohoto příjemného místa, kde máte možnost se prostě jen tak sejít pouze na drink. Ale pozor, ne ledajaký! V nabídce jsou skvělé koktejly a rozsáhlá škála kvalitních vín. Při milém posezení s vynikajícím nápojem pak může přijít chuť i na něco menšího a rychlého k zakousnutí, a i to není problém. Objednejte si třeba jen malý tapas nebo něco jiného pouze na chuť.

Design vnitřního vybavení restaurace ctí historický původ místa, a přece navozuje moderní materiály a jednoduchými tvary hřejivou atmosféru, kterou doplňují teplé odstíny barev. Jde vskutku o nevšední spojení starého a nového, v němž vniká nový lehce industriální design. Jemná podkresová hudba doslova vyzývá k uvolnění, dává tak šanci k rozhovorům, při nichž není zapotřebí zvyšovat hlas, a přesto vás vaše společnost dobře uslyší.

Klid, který interiér navozuje, umocňuje otevřená kuchyně s unikátním španělským Josper charcoal grilem. Tento uzavřený gril dokáže jedinečně a mnohem rychleji propéct maso, aniž by se vysušilo anebo připálilo. Zdejší fantastické steaky jsou toho jasným a velmi chutným důkazem. Mistrovský přístup kuchařů ke každému z připravovaných jídel představuje standard, který je založen na základech zdravé stravy spojené s vynikající chutí. Zaujetí pro kvalitní ingredience poznáte z celého originálního menu, v němž nechybí ani grilovaná chobotnice. Budete však rovněž hýčkáni nabídkou domácího chleba nebo zákusků z vlastní cukrárny.

KOGO na Havelské není pouze skvělým místem pro večerní posezení, ale i díky Kogo Express menu, je tu možné vychutnat si rychlé obědové menu, nabízené od pondělí do pátku, jehož aktuální znění naleznete vždy na Facebooku restaurace. Menu je složeno vždy z jedné polévky nebo předkrmu a dvou hlavních chodů. Cena se pohybuje v rozmezí 150 - 250 Kč. Posuďte sami, co byste si vybrali jako např. z této nabídky: Crostini alla veneziana (italské topinky se směsí kuřecích jater) - předkrm, dále pak máte na výběr z jehněčího ragú s polentou, nebo Cannelloni zapečené se špenátem. Všechna jídla si pochopitelně také můžete nechat zabalit s sebou.

KOGO v Havelské je prostě otevřeno pro všechny milovník dobrého jídla, chutných nápojů a sympatického prostředí, a to kdykoli přes den i večer. Vždy tu budete uvítáni milou obsluhou. Uspořádat zde můžete i malou párty, pracovní event nebo večírek.