Koktejl Pick Me v luxusním Londýnském baru Scarfes v hotelu Rosewood London

09. May 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 18693

Existuje skupina oddaných whisky nadšenců, kteří by se pohoršili při samotné myšlence smíchání single malt skotské whisky do koktejlu, natož aby si s ní hráli. Avšak, mixologové z londýnského Scarfes Baru tvrdí opak a domnívají se, že s pomocí správných ingrediencí lze komplexitu whisky spíše zvýšit než snížit.

Jednou z ukázek toho, jak toho lze dosáhnout, je koktejl Pick Me, který obsahuje jeden z nejoblíbenějších výrazů The Macallan, 12 let starou Sherry Oak. Tento koktejl zvyšuje složitost whisky díky malému množství čisté sherry Oloroso, což zvyšuje intenzitu jejích slavných vlivů.

Slovo "Oloroso" je povědomé většině milovníků whisky. Sudy, které se kdysi používaly k zrání sherry Oloroso, jsou nyní lodně přepravovány do Skotska, aby dodaly whisky lahodně sladký a ořechový chuťový profil. Výrobci whisky Macallan využívají sudy Oloroso pro mnoho svých produktů, včetně 12leté whisky Sherry Oak. Tato metoda výroby whisky zvyšuje její kvalitu a chuťové vlastnosti, čímž potvrzuje vynikající pověst The Macallan jako nejžádanější skotské whisky na světě.

Do směsi se pak přidá jahodový likér, aby se sladkost zvýšila o další stupeň a dodalo textuře trochu těla.

Yann Bouvignies, vedoucí mixologie v Scarfes Baru, řekl: „Sherry Oloroso přináší do nápoje komplexnost a ořechové chutě, vyvažuje sladkost jahod a umožňuje The Macallan zazářit.“

Nakonec se koktejl Pick Me zalije štědrou 50ml odměrkou šumivého cabernetu a podává se s velkou kulovou kostkou ledu.

V tomto rekordně horkém létě pro Londýňany je to osvěžující způsob, jak zažít jeden z nejoblíbenějších výrazů skotské whisky, metaforicky i doslova. Každý fanoušek whisky v okolí Rosewood London by se měl zastavit v baru Scarfes nejen proto, aby zažil Pick Me, ale také aby obdivoval jeho Wall of Whisky.

Pyšní se některými z nejvzácnějších lahví na světě, včetně The Macallan Distil Your World New York za 2 000 GBP (2 400 USD) za kus, je to pohled, na který se musíte podívat.

Metoda:

Smíchejte Macallan 12 Year Old, Oloroso sherry a jahodový cordial. Nalijte do highball sklenice naplněné ledem. Doplňte šumivým cabernetem.