Louis Vuitton znovu otevírá restauraci Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton

20. May 2025 | Redakce LUXUS.cz | čtenost se zde objeví 19. 06. 2025

S blížící se letní cestovatelskou sezónou značka Louis Vuitton s potěšením oznamuje návrat Arnauda Donckeleho a Maxima Frédérica do restaurace Louis Vuitton v Saint-Tropez, která nedávno získala michelinskou hvězdu. Restaurace se nachází v hotelu White 1921 poblíž historického butiku značky a otevírá se na novou sezónu s aktualizovaným menu a nejnovější kolekcí stolního nádobí Louis Vuitton. Hosté se tak mohou těšit na pestrou a chuťově bohatou cestu světem gastronomie.

Od roku 2020 je pohostinství pro Louis Vuitton nepřetržitou cestou objevování, která je v souladu s postavením značky jako módního domu kultury. Ať už se jedná o gastronomický zážitek nebo luxusní občerstvení, každé kulinární zastavení je ztělesněním jedinečného řemeslného umění. Tuto snahu o dokonalost dále rozvíjí Kulinární komunita Louis Vuitton (Louis Vuitton Culinary Community), jedinečný koncept inspirace a předávání kulinárního umění, který se zrodil ze spolupráce Arnauda Donckeleho a Maxima Frédérica během jejich působení v Cheval Blanc Saint-Tropez na náměstí Place des Lices. S těmito dvěma šéfkuchaři v roli mentorů podporuje Kulinární komunita Louis Vuitton místní talenty po celém světě a ztělesňuje vizi a hodnoty kreativity a inovace, které jsou pro značku klíčové. V současnosti se kavárny Louis Vuitton nacházejí v Paříži, Londýně, New Yorku, Miláně, Dauhá, Tokiu, Ósace a Bangkoku a každou z nich vede člen nebo přítel Kulinární komunity.

Saint-Tropez, jako místo zrodu Kulinární komunity Louis Vuitton, se opět stává letní destinací pro gurmánské objevování. Zároveň však symbolizuje dlouhodobou vizi značky a ukazuje, jak se její výjimečnost a savoir-faire rozšiřuje i do oblasti pohostinství po celém světě. Maxime Frédéric k tomu říká: „Kulinární komunita Louis Vuitton nám umožňuje sjednotit gastronomickou nabídku značky a zároveň ponechává prostor šéfkuchařům, aby se mohli rozvíjet podle svých vlastních dovedností a kreativity.“ „Naším cílem je nabídnout zákazníkům uvolněný kulinární zážitek ve stylu Louis Vuitton – ať už v Saint-Tropez, nebo kdekoliv jinde na světě,“ říká Arnaud Donckele. „S Maximem se těšíme na nadcházející sezónu, kdy budeme dále rozvíjet vše, co činí tuto restauraci tak výjimečnou.“

Menu restaurace je smyslnou oslavou ingrediencí jako takových – od hedvábně jemných mramorovaných rajčat a raviol plněných liškami až po pečenou drůbež s jemnou velouté omáčkou a mořský jazyk meunière připravený s mořskými řasami a citrusy. Michelinské menu je pozvánkou na výjimečnou cestu chutí a stojí na třech pilířích, kterými jsou mezinárodní pokrmy, neotřelé kreace a kulturní speciality. Všechny pokrmy jsou založené na sezónních a regionálně dostupných surovinách. Chuťové kombinace a úpravy spojují středomořskou, francouzskou a světovou kuchyni.

Například wagyu hovězí v aromatickém vývaru čerpá inspiraci z tradičního pot-au-feu, zatímco tuňák nese asijské vlivy. Pokrmy, vytvořené z těch nejlepších regionálních surovin, oslavují středomořskou kulturu a zároveň evokují chuť cestování, jako by je kuchaři z Kulinární komunity Louis Vuitton přivezli v ikonických kufrech. Dokonale ugrilovaný modrý humr je podáván s omáčkou provoněnou shiso, zatímco mořský jazyk se objevuje v doprovodu lokálních bylin a květin.

Uprostřed odpoledne si mohou milovníci sladkého dopřát rebarborový vacherin od Maxima Frédérica nebo se nechat zlákat lísko-oříškovou pusinkou s citronovým sorbetem. Ať už osvěžující, nebo dekadentní, každý z dezertů nabízí chvíli potěšení pod letním sluncem. Prostředí v Saint-Tropez doplní svěží a zářivý květinový vzor, inspirovaný motivem z dámské Resort kolekce 2025, který se zároveň objevuje i na kolekci porcelánu Constellation. Tu charakterizuje elegantní geometrický vzor, jenž nově interpretuje ikonické kvítky Monogramu a je vyroben z nejkvalitnějšího extra bílého limogeského porcelánu.

Okouzlující atmosféru doplňují přepracované designové kousky z kolekce Objets Nomades, jako například lampy Mini Bell d studia Barber & Osgerby nebo lampy od dvojice Zanellato/Bortotto, uzavřené v proplétané kůži.

Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton

Hotel White 1921

Place des Lices - 83990 Saint-Tropez – Francie

Otevírací hodiny:

  • od 15. května do 8. června - 12:30 - 22:30 (obědy, odpolední čaje a večeře s rezervací na www.louisvuitton.com)
  • od 9. června do 30. září - 15:00 - 22:30 (odpolední čaje a večeře s rezervací na www.louisvuitton.com)