Luxusní prolnutí asijských a severských chutí v restauraci Levitate

26. Červen 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13680

Asijských restaurací v dnešní době můžeme nalézt opravdu spoustu, ale jak povznést takovou restauraci ještě na vyšší úroveň? Na tuto otázku nám odpovědělo Levitate, výtečná restaurace v centru Prahy, která se rozhodla kombinovat unikátní asijskou a zároveň severskou kuchyň, což vytváří dokonalé prolnutí těch nejlepších možných chutí světa. Chutě, které budeme moci v této restauraci okusit, začínají v daleké Asii a postupují až na sever Evropy.

Restaurace Levitate o sobě sama říká, že kombinuje pestrost, nápaditost a inovaci s využitím tradičních lokálních surovin, což má za následek zcela nový pohled na zážitkovou gastronomii. Při pročítání celého příběhu této restaurace jsem zkrátka neodolal a musel jsem se vydat navštívit restauraci i já sám, abych kulinářské umění Christiana Chu, šéfkuchaře a spolumajitele Levitate, poznal na vlastní oči – tedy spíše na vlastní chuťové buňky.

Velmi mile mě překvapilo, že i přestože patří restaurace k těm luxusním a formálním, nevyžaduje po nás žádný zvláštní dress code – zkrátka se snaží udržet trochu uvolněnější atmosféru a postačí se obléknout do klasického smart casual oblečení. Krásný, do detailu propracovaný interiér restaurace, mě dostal takřka ihned. Zaujal mě salonek, který je vlastně úplně celý prosklený. Vnitřek restaurace je zasazen do luxusního stylu, který je ještě k tomu kombinován do severského vkusu, což je nepochybně jedinečnost, kterou v žádné jiné restaurace jen tak nenalezneme. Ještě dalším skvělým faktem k propracovanému interiéru je i velmi milá a příjemná obsluha, která mi celý prožitek ještě více zpříjemnila.

Velmi milým překvapením, kvůli kterému každému doporučuji nechat si nejméně několik dní předem vytrávit, je speciální svěží sezónní patnáctichodové menu, které rovnoměrně a dokonale kombinuje zeleninu, ovoce a snad všechny druhy masa. Nejenom, že šéfkuchař má skvělé nápady na plating, ale celkově bylo jídlo dokonalé. Ryby, které byly podávány s asijskými bylinkami, mohu vyzdvihnout jako jednu z největších rybích pochoutek, na něž jsem kdy mohl narazit. Dále využívání výtečných lokálních surovin a jejich pozdvižení na tu nejvyšší úroveň je gastronomický zážitek hodný michelinského kuchaře.

Výtečné vinné párování a rozmanitost výběru z vín, které jsme si k jídlu objednali, bylo dokonalým podtržením všech chutí z výborných pokrmů.

Jestliže se rozhodnete restauraci Levitate navštívit i Vy, mohu Vám doporučit jen to, ať raději několik dní dopředu nejíte a ať nezapomenete na včasnou rezervaci. Dobrou chuť!

Galerie