Marmelády s příběhem zachutnají i tomu největšímu gurmetovi

Hana Benešová
08. Únor 2019

V našem speciálu o džemech a marmeládách Vás nyní seznámíme se společností Marmelády s příběhem, kterou založila paní Hana Šindlerová. Jak sama říká, je tou pravou gurmetkou. Zálibu ve vaření u ní započali babička a dědeček, s nimiž už jako dítě zpracovávala ovoce. Po tom, co dospěla, začala poznávat celý svět – jeho přírodní i gurmánské krásy. A z každé takové cesty si přivezla nějakou tamější delikatesu.

Jídlo je nedílnou součástí jejího života. Miluje kombinování ingrediencí a vymýšlení nových, netradičních chutí. Vyrábí nejen marmelády vonící po sluníčku, ale také další delikatesy jako jsou salsy, zavařené okurky, naložené bylinky a sýry nebo ochucené oleje.

Džemy a marmelády od společnosti Marmelády s příběhem jsou velmi žádané. Snidají je hosté prestižních hotelů a kaváren. Do hotelu Alcron si je objednává šéfkuchař pan Paulus, snídají je hosté ve Four Seasons, v hotelu Corinthia, či ve vyhlášené pražské kavárně Café-Café, kam si je vybral pražský kavárník pan Hrádek.

Ve své výrobě mají také oddělenou produkci košer marmelád, což u jiných výrobců nenajdete. Takže džemy paní Šindlerové putují nejenom pro Židovskou obec, ale i do zahraničí.

 

Milovníky sladkého džemy a marmelády od paní Šindlerové potěší. Všechny džemy nesou označení "extra výběrový se sníženým obsahem cukru". Tohoto jedinečného označení nedosáhne každý výrobce. 

Tradiční „snídaňové“ džemy a marmelády paní Šindlerové obsahují 70 % ovoce z vlastních zahrad nebo od prověřených českých pěstitelů a farmářů. Při jejich přípravě nejsou používány chemické přípravky. Kromě toho, že jsou marmelády a džemy od firmy Marmelády s příběhem vynikající k ranní snídani, hodí se i k sýrům, masu, paštikám, na pečení, vaření a dochucení pokrmů.

O třídu vyšší jsou ochucené marmelády, k jejichž ochucení je používána Bourbon vanilka (z Indie nebo Madagaskaru). Její aroma jim dodá nádhernou sladkou chuť a vůni. Dalším „ochucovadlem“ jsou čerstvé bylinky, především máta a meduňka. Tyto bylinky jsou zdraví prospěšné, a navíc vás v myšlenkách navrátí do slunných dnů. Pro zahřátí je ideální džem ochucený skořicí, badyánem či hřebíčkem, nebo džem s červeným vínem. Vskutku luxusním produktem jsou džemy a marmelády ochucené lahodnou 70% čokoládou Lindt.

 

Zkoušeli jste někdy marmeládky k sýrům, paštikám či masu? Pokud ne, je čas to napravit. Kombinace marmelády a pikantního sýru či jiné delikatesy je zkrátka úžasná. Pokud chcete experimentovat sami, řiďte se pravidlem „k jemnému sýru jemná marmeláda, k pikantnímu ostřejší marmeláda“. Jestliže dáte raději na rady zkušenějších gurmetů, doporučujeme k vyzrálým sýrům marmeládu Jahoda – chilli – zázvor, k paštikám marmeládu Malina – chilli nebo Malina s černým pepřem, ke kuřecímu masu marmeládu Ananas – kiwi –zázvor.

Horkou a velmi žádanou novinkou v nabídce paní Šindlerové jsou pečené čaje. 

 

 

Již v loňském roce začaly Marmelády s příběhem spolupracovat s Nadačním fondem Kapka Naděje. Letos se rozhodly Kapku naděje podpořit ještě více, a proto spustily projekt "O kapku lepší marmeláda". Z každého vybraného druhu marmelády, která bude označena příslušným logem akce, poputuje 5 Kč pro onkologicky nemocné děti. Akce potrvá po celý rok a v prosinci Marmelády s příběhem předají Kapce naděje šek, na kterém bude jistě hezká částka. 

Koupíte-li si něco dobrého od společnosti Marmelády s příběhem, potěšíte nejen své chuťové buňky, ale navíc uděláte dobrou věc!