Nechte si pohladit chuťové pohárky jarními pokrmy v restauraci Červený Jelen

18. May 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17803

Jaro už dávno přišlo a s ním kromě zpěvu ptáčků a krásného počasí musíme uvítat i chutná jídla, která jasně evokují jarní pocity. Kdo by si přeci rád nepřipomněl to, že začíná slunečné období, úžasným pohlazením chuťovým pohárků v ještě úžasnější restauraci? Jak ale natrefit na tu správnou, v níž nejenom že dostaneme jarní jídlo, ale zároveň si jeho chuť doopravdy zamilujeme? Jistotu pro nás přináší restaurace Červený jelen v čele s šéfkuchařem Markem Fichtnerem.

Červeného jelena známe moc dobře, ale rozhodli jsme se, že si jej tentokrát ozkoušíme sami takto na jaře, abychom vám mohli přinést jasné doporučení, pokud ještě nevíte, jak si navodit pocit teplých dnů. A hned dopředu vám můžeme konstatovat, že jsme si vybrali dobře!

Foie gras s jahodami

Foie gras s jahodami

Ve svém jarním menu, které se skládá výhradně ze sezónních surovin té nejvyšší kvality, naleznete spoustu pochoutek, z nichž si vybere úplně každý. Marek Fichtner dbá především na to, aby se ingredience nedovážely nikde z daleka, například pstruhy si nakupuje z Chabrybárny, sýry z bio farmy Krasolesí a chřest z Mělníka. Pro ty správné chutě totiž nemusíte jezdit daleko!

A tuto myšlenku nemohu nic jiného než podpořit, úžasná lokální jídla mě totiž jen utvrdila v tom, jak výtečné suroviny se u nás dají vypěstovat! Samozřejmě, pokud se dostanou do rukou správného kuchaře, kterým ale Marek rozhodně je. Jako předkrm jsem si objednal foie gras s jahodami, briškou, rebarborou a jahodovo-heřmánkovým linguini. To jsem následně ještě doplnil již zmíněným úžasným mělnickým chřestem.

Mělnický chřest

Mělnický chřest

Následoval hlavní chod, v rámci něhož jsem si zvolil skvělého okouníka mořského s fialovými bramborami, cuketou, cuketovým květem, ricottou a beurre blanc s bonitem. Musím uznat, že jsem si na rybě dlouho takto nepochutnal. Nemohl jsem ale zůstat jen u jednoho hlavního chodu, rozhodl jsem se ještě vyzkoušet selečí krkovici s květákovým pyré s ančovičkami s libečkovými noky a artyčokem, která chutnala stejně skvěle jako okouník.

Vše jsem dovršil jen lehkým dezertem, a to konkrétně malinovo bezinkovým parfait, jež pro mě bylo jen velmi příjemným a chutným zakončením celého pokrmu.

Telecí brzlík s hráškem

Telecí brzlík s hráškem