Ochutnejte unikátní menu v Kampa Parku. Začíná sezóna polární tresky!

11. Únor 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12797

Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v zimních měsících. Do Prahy tuto gastronomickou tradici přinesla populární fine dining restaurace Kampa Park. Ta bude speciality z výtečné ryby v letošní zimě nabízet již poosmé. 

A proč je polární treska považována za tak mimořádnou pochoutku? Tyto ryby migrují v chladných vodách za polárním kruhem. Díky tomu má jejich maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má ideální nutriční složení a je velmi zdravá.

Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici.

Hosté Kampa Parku se mohou těšit na amusebouche - tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněná citronovým gelem a vajíčkem. Dalším chodem bude krémová polévka z polární tresky připravená v thajském stylu - s kokosovým mlékem a citronovou trávou.

Polární treska jako hlavní chod bude v Kampa Parku podávána pečená, s s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurreblanc se srdcovkami. Na závěr pak hosty čeká ještě typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a osvěžujícím sorbetem.

Toto vynikající menu si mohou hosté vychutnat za 1350 korun.

Galerie

Rozhovory

KAMPA PARK