Ochutnejte unikátní menu v Kampa Parku. Začíná sezóna polární tresky!

Hana Benešová
11. Únor 2019

Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v zimních měsících. Do Prahy tuto gastronomickou tradici přinesla populární fine dining restaurace Kampa Park. Ta bude speciality z výtečné ryby v letošní zimě nabízet již poosmé. 

A proč je polární treska považována za tak mimořádnou pochoutku? Tyto ryby migrují v chladných vodách za polárním kruhem. Díky tomu má jejich maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má ideální nutriční složení a je velmi zdravá.

Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici.

Hosté Kampa Parku se mohou těšit na amusebouche - tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněná citronovým gelem a vajíčkem. Dalším chodem bude krémová polévka z polární tresky připravená v thajském stylu - s kokosovým mlékem a citronovou trávou.

Polární treska jako hlavní chod bude v Kampa Parku podávána pečená, s s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurreblanc se srdcovkami. Na závěr pak hosty čeká ještě typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a osvěžujícím sorbetem.

Toto vynikající menu si mohou hosté vychutnat za 1350 korun.