Pan Petr Bauer jr. o společnosti Bauer Hotel Group

25. Duben 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 38119

Petr Bauer jr. je jedním ze členů rodinné firmy Bauer Hotel Group, která vlastní Hotel U Prince, restauraci a terasu U Prince. Dále jeden z nejznámějších barů u nás Black Angels. Hotel U Zlatého stromu, Music Club Zlatý Strom a butikový Iron Gate Hotel & Suites s restaurací Deer. Více o firmě a o panu Bauerovi se dozvíme v dnešním rozhovoru.

Mohl byste se nám, prosím, Vy sám v rychlosti představit?

Jmenuji se Petr Bauer jr., je mi čerstvých 32 let a jsem druhá nastupující generace naší rodinné firmy Bauer Hotel Group v Praze.

Povězte nám, koho z Vaší rodiny napadlo založit takto velkou firmu? Jak jste se k tomu dostali?

Firmu založil v roce 1991 můj otec Petr Bauer. První projekt byl Hotel U Prince na Staroměstském náměstí a za 30 let tvrdé práce se naše firma postupně rozrostla o další 2 hotely – Hotel U Zlatého Stromu a Iron Gate hotel – které provozujeme dodnes. Za vším byla odvaha začít podnikat.

Petře, co Vás na Vaší práci těší ze všeho nejvíce?

Baví mě budovat rodinnou tradici, která by měla pokračovat i pro další generace. Všechny naše projekty děláme tak, aby zvelebovaly své okolí a u lidí vyvolávaly pozitivní dojem, což je pro nás velká satisfakce. Co se týče mojí práce, tak náš obor je velice rozmanitý a já jsem typ člověk co nemá rád stereotyp.

Kolik restaurací máte Vy sám pod sebou?

Ve firmě mám na starosti gastronomii a moje sestra, Michaela Bauerová, má na starosti ubytovací sekci. Mezi naše gastronomické projekty patří Terasa U Prince, Restaurace U Prince, Black Angels Bar, Deer Restaurant, Charlies Ristorante, Music Club Zlatý Strom a Pietro Gelato. Momentálně rozjíždíme nový projekt Reboot Praha – zdravě, chutně a kvalitně. Jedná se o výživový program, který má za úkol, aby v dnešní uspěchané době lidé dosáhli svých stravovacích cílů.

Stane se Vám i občas, že si sám zajdete do jedné z Vašich restaurací na jídlo? Máte na něco takového vůbec čas?

Jako každý člověk musím také něco sníst. Testování pokrmů je každodenní součást práce, abychom věděli, co se servíruje našim hostům. Obchodní schůzky se odehrávají u dobrého jídla nebo u dobrého koktejlu v jednom z našich barů.

Kterou restauraci byste nám z těch Vašich mohl doporučit nejvíce?

Každá restaurace má svoje kouzlo díky svým prémiovým lokalitám, ale mezi naše nejoblíbenější střediska patří Terasa U Prince se svým jedinečným výhledem. Pro gastronomický zážitek byste měli zkusit naší zvěřinovou restauraci Deer Restaurant. Black Angels zase nabízí jedny z nejlepších koktejlů v Praze a úžasnou atmosféru 30. let.

Jak se Vám povedlo tak rapidní snížení cen ve Vašich restauracích?

Povedlo se nám vyjednat s městem odpuštění záboru za zahrádky do konce roku, protože situace v centru města je oproti před-covidovém období tragická. Zábor za zahrádky v centru města jsou jedny z nejdražších v celé Evropě, tak proto jsou ceny v centru města tak vyšponované. Už jste měli pivo na Staroměstském náměstí za 49 Kč?

Co je pro Vás luxus?

Být pánem svého času.

Děkujeme za rozhovor

Galerie

Rozhovory

Bauer Hotel Group