Pochutnejte si na jedinečné české čokoládě Jordi's Chocolate z Hradce Králové

08. Říjen 2020

Čokoládu miluje snad každý – někdo ji rád zakusuje holou, jiný si ji zase přidá do nějakého pokrmu. Spoustě lidí už nestačí jen klasická mléčná či hořká čokoláda, a proto vzniká spousta příchutí jako například čokoláda s oříšky, s ovocem, sušenkami atd. Víte ale, kde si můžete pochutnat na výborné čokoládě, u které máte jistotu, že pochází jen z těch nejlepších zdrojů, protože je vyráběna u nás v České republice? Právě na to se zaměříme v našem článku.

Společnost Jordi's Chocolate, která produkuje jednu z nejlepších čokolád, které vůbec v naší republice můžeme nalézt, začala s výrobou této pochutiny v roce 2010, kdy v Hradci Králové otevřela svou první specializovanou prodejnu Bean To Bar. Jen s malým kapitálem a se spoustou půjček se ale nakonec dostala firma do podvědomí lidí a ti si jejich čokoládu doslova zamilovali.

Jordi's Chocolate se v roce 2014 dostalo i za hranice České a Slovenské republiky a na Academy of Chocolate v Londýně se stali úplně prvními Čechy, kteří získali medaili a další mimořádná ocenění. Takového úspěchu se jim dostalo především díky jejich tvrzení, na němž si výhradně zakládají – „V čokoládě jdeme primárně po chuti a při výběru surovin neděláme v žádném případě kompromisy. Chceme vždy to nejlepší, co svět nabízí.“

Jak už vyplývá z předchozího tvrzení, společnost si zakládá na řemeslné výrobě své čokolády, která se oproti té tovární velmi liší. Už počátečním znakem kvality je místo původu čokolády, o kterém Jordi's Chocolate vždy ví vše dopodrobna – využívané kakao pochází z menších aromatických farem na Filipínách, Madagaskaru a ze Střední a Jižní Ameriky. Právě odtud mají kakaové boby mnohem lepší chuť než takové, které se pořizují do tovární výroby. V tovární výrobě mnohdy ani nemají přehled o tom, odkud kakao pochází, jde jim pouze o to, aby byl produkt co nejlevnější.

Při řemeslné výrobě se též kakaové boby šetrně upraží při nízké teplotě po dobu nezbytně nutnou k tomu, aby se dosušily a uvolnila se z nich slupka. Následně se pozvolně mele kakao na kameni, a to klidně i hodiny a dny. Při tovární výrobě je samozřejmě tento proces velmi urychlen, čímž zaniká úžasná chuť čokolády, kterou dokáží vytvořit pouze kamenné mlýny. Při řemeslné výrobě se samozřejmě do čokolády nepřidávají žádné další emulgátory, pouze kakaové máslo, a kakaové boby se nedělí na prášek, jako tomu je u tovární výroby.

Dalších podobných kritérií, které splňuje řemeslná výroby, bychom mohli jmenovat hromady. Nejlepší ale stejně bude, když dorazíte do prodejny společnosti Jordi's Chocolate Vy sami a jejich čokoládu ochutnáte.

Jordi's Chocolate

Tato společnost nemá v naší databázi žádné eventy

Tato společnost nemá v naší databázi žádné rozhovory

Tato společnost nemá v naší databázi žádné soutěže