Pravá Itálie díky netradičním pokrmům v podání šéfkuchaře restaurace CottoCrudo

Když na nás přijde chuť zkombinovat vysokou gastronomii s neméně úžasným prostředím, a rozhledem na nejkrásnější místa Prahy, není potřeba dlouho vybírat. Jasnou volbou kam vyrazit byl hotel Four Seasons v Praze, který vám kromě luxusního ubytování přinese i možnost vychutnat si jedinečné pokrmy ve zdejší restauraci CottoCrudo, A přesně tuto restauraci jsme navštívili. 

Hotel Four Seasons v Praze sám říká, že společně s nimi můžete pohodlně sledovat historii našeho hlavního města. Není k tomu ale nutné se v hotelu ihned ubytovat, romanticky tekoucí Vltavu s krásnou Prahou totiž můžete zřít i z jejich restaurace.

Restaurace si okamžitě získala můj údiv především díky opravdu úžasnému výhledu na Vltavu a díky stylu, v němž je CottoCrudo koncipována. Sám jsem si nebyl jistý, jestli bych jej totiž nazval spíše klasickým, anebo moderním. Jednalo se o úžasný přechod mezi těmito dvěma úplně rozdílnými styly. Upřímně mě vždy lákaly italské restaurace, a tak jsem byl na pokrmy zde velmi natěšený, neboť je připravuje michelinský šéfkuchař Marco Veneruso, který se již v dětství zamiloval do italské kuchyně.

Pokrmy Marco velkou část svého život trénoval vaření přímo v Itálii a následně získal michelinskou hvězdu, když působil jako šéfkuchař v restauraci v Číně. Sám totiž říká, že chce lidem ukázat, že italská kuchyně není jen o carpacciu a gnocchi, ale že je to opravdový zážitek. Rozhodl jsem se tedy tento prožitek poznat i já sám a objednal jsem si své menší menu.

Jako předkrm mi bylo naservírováno úžasné vejce onsen s bramborovým krémem a houbovým soté, které mě velmi milo překvapilo. Jako hlavní chod jsem si musel vybrat něco typicky italského, a tak jsem dal na těstoviny Linguine Cacio E PEPE podávaných s kaviárem na citronové šťávě. A musím hned říct, že bych nikdy nečekal, jak mohou být těstoviny úžasným jídlem. Žádný jiný kuchař mi totiž nedokázal zahrát na chuťové pohárky italským jídlem tak dobře, jako zdejší Marco Veneruso.

Úplně na závěr už mě čekal jen dezert, a to švestkový mousse, který mi byl jen příjemným potvrzením toho, abych restauraci v hotelu Four Seasons Praha doporučil komukoliv, kdo se na ni zeptá.

Food design jednotlivých chodů byl úchvatný, ale to vidíte i vy na fotkách, proto zbývá už jen vyrazit na romantickou večeři. 

Galerie