Pravé hovězí v podání skvělé restaurace La Casa Argentina

08. Srpen 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 21949

Pokud jste milovníci kvalitního masa, především tedy steaků, a neodmítnete ani žádnou argentinskou specialitu, dovolím si říci, že dnešní článek je pro vás jako dělaný. Chtěl jsem se na své cestě za poznáváním těch nejlepších pražských restaurací totiž vydat přímo do nějakého státu. Ochutnat kus ciziny. A protože jsem milovníkem masa, je prostě jasné, že se nemohu vydat jen tak do ledajaké restaurace. Nemusel jsem přemýšlet dlouho a ihned mě napadlo, že bych chtěl ochutnat opravdové argentinské hovězí, poznat jeho jedinečnou šťavnatost, a to vše na místě, které tomu dodá tu pravou atmosféru. Restaurace La Casa Argentina tak byla jasná volba.

La Casa Argentina je považována za jednu z největších restaurací v Praze. A není tomu ani divu, když se rozděluje na čtyři části a každá z nich přináší odlišné prostředí. Už teď vím, že abych mohl tvrdit, že jsem opravdu navštívil tuto jedinečnou restauraci, musím se sem vydat ještě celkem třikrát – každá její část totiž vypadá jako úplně jiné místo.

Já měl své místo rezervováno v přední části restaurace, kde se o mě velmi milá obsluha úžasně starala. Pokaždé, když mi byl přinesen na ochutnávku můj pokrm, se na mě vždy všichni hezky usmívali a popřáli mi dobrou chuť. Musím uznat, že jsem se prostě cítil jako král, a to ne jen díky těm úžasným steakům, které mi byly servírovány. Ale o tom až později.

Byl jsem zvědavý, jak bude chutnat maso připravované na speciálním argentinské grilu Parilla, kterým zde v La Casa Argentina disponují. Ten je totiž roztápěn pomocí dřevěného uhlí. Správné steaky jsou totiž připravovány díky té nejpodstatnější ingredienci, kterou není nic jiného než oheň.

Celé moje menu, které jsem si nechal připravit, se jasně muselo v takovémto podniku skládat výhradně a jen z masa. Hned zpočátku jsem neodolal menším steakům, a to roastbeefu z argentinské roštěné s LCA tatarskou omáčkou a rozpečenou ciabattou a steaku Tartar a la Fracéze – samozřejmě z argentinského hovězího, které se podávalo s julienne hranolky a majonézou.

Poté ale přišlo to hlavní, pořádný T-Bone steak z hovězího plemene Black Angus. To vše jsem ale ještě dovršil úžasným US Beef Rib Eye steakem, vyráběným z vysokého roštěnce s kostí – hovězí je samozřejmě opět ze stejného volně se pasoucího plemene. Když se vám steak rozplývá na jazyku, je prostě jasné, že jste v té správné restauraci. A tím jsem si byl hned po prvním soustu u La Casa Argentina jistý i já.

Abych ale ve stínu skvělého argentinského hovězího masa neopomněl, v rámci své večeři jsem si mohl pochutnat i na výtečných Black Tiger krevetách se sušenými rajčaty, které už jen dokonale doplnily chuť celé mé večeře.

Po tomto nezapomenutelném zážitku si vyčítám snad jedinou věc, a to tu, že jsem sem nedorazil v den, kdy zde probíhalo jedno z kulturních vystoupení, která se zde konají vždy od středy do pátku a údajně dokonale umocňují požitek z celé argentinské atmosféry.

Galerie