První Fine Dining v Praze. Malostranský Kampa Park slaví 25. výročí

06. Listopad 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16647

Malostranský Kampa Park, jedna z nejvyhlášenějších restaurací v metropoli, slaví 25. výročí! Jak se zrodila tato legenda? Když podnik na podzim roku 1994 norský restauratér Nils Jebens otevíral, vsadil na kombinaci tří pilířů a k unikátnímu prostoru na ostrově Kampa s magickým výhledem na Karlův most přidal navíc designový interiér s noblesní atmosférou a hlavně špičkovou gastronomií, kterou v Praze v té době nikdo jiný nenabízel. A stal se tak první vlaštovkou fine diningu.

Do podniku se začaly hrnout nejen tuzemské celebrity, ale také hvězdy světového formátu, jako třeba Julia Roberts, Johnny Depp, Jeremy Irons či Bono z U2.

Přestože má Kampa Park pověst skandinávské restaurace, zaměřené na ryby a plody moře podávané ve špičkové kvalitě, nejúspěšnějším pokrmem je zde již od počátku fantastický pepřový steak. V malých obměnách se drží na menu od samotného otevření a stále je pro hosty volbou číslo jedna, když se každý měsíc prodá více než tisícovka porcí.

Steak

Steak

Druhou stálicí z dílny proslulého šéfkuchaře Marka Raditsche, který se proslavil také jako porotce televizní soutěže MasterChef, je lahodný halibut. Třetím hitem jsou delikátní mušle sv. Jakuba. Mezi dezerty má neotřesitelné postavení jedničky úžasné jahodové cappuccino. O něm se již vyprávějí legendy a sám Nils Jebens říká, že když má jeho žena špatný den, vždycky to zachrání jahodové cappuccino.

Halibut

Halibut

Slavnostní rok, který vyvrcholí velkolepou oslavou kulatého výročí v polovině listopadu, se nese ve znamení mnoha zajímavých akcí a kulinárních překvapení. Jednu z nich představují luxusní degustační večeře doplněné párováním vín z předních evropských vinařství. A na podzim bude také představeno nové menu, do kterého šéfkuchař Marek Raditsch připravil, při příležitosti 25. výročí, celou řadu parádních novinek.

Galerie

Steak
Halibut

Rozhovory

KAMPA PARK