Prvotřídní pokrmy z X-Oven trouby jedinečně v bistru La Bottega Linka

Každý chce jednou za čas navštívit jedinečnou restauraci, která se svým stylem a svými pokrmy nějak vymyká klasickým restauracím, které můžete navštívit každý den. Právě my to máme úplně stejně, a proto vám v našem seriálu o Nejlepších restauracích přinášíme tipy na skvělé příležitosti ke gastronomickým zážitkům. A právě všechny restaurace, které zmiňujeme, jsou něčím výjimečné. Dnes navštívíme restauraci La Bottega Linka, která vás nadchne svými lahodnými jídly získávajícími skvělou chuť díky dřevěnému uhlí.
Restauce La Bottega Linka, kterou můžete nalézt na Praze 1 v ulici Havlíčkova, je již čtvrtým zástupcem italské rodiny bister La Bottega. Toto bistro je ale velmi jedinečné, a to nejen díky svému umístění, které se nachází v budově, kde v meziválečné éře existovalo nejznámější pražské lahůdkářství, ale i díky tomu, že La Bottega Linka k přípravě jídel využívá X-Oven trouby.

Rád poznávám nové věci a chutě, a proto jsem se vydal do bistra La Bottega Linka i já sám, abych mohl zhodnotit degustační menu, které mi bylo připraveno. A musím uznat, že restaurace představuje opravdu dokonalou kombinaci staromódnosti s něčím úplně novým. Restaurace má úžasný vzhled, ze kterého nejde přesně určit, jestli byste jej zařadili spíš do staromódního, nebo do moderního. Zkrátka, La Bottega Linka skloubila oboje dohromady a vytvořila tak úžasný „look“.
Restaurace mi připravila úžasné čtyřchodové menu, které bylo otevřeno lehkým caprese salátem s avokádovou pěnou a vínem Saave Classico, Gini 2020. Velmi spokojený jsem byl i s následujícím chodem, kterým byl hovězí tatarák se zauzenou majonézou a vyzrálým ovčím sýrem a Pinot Grigio, Lis Neris 2019. Vždy zmiňuji, že jsem milovník tataráku, a tak mě těší, že ani v La Bottega Linka nezapomněli, že je nutné ho zařadit do degustačního menu pro milovníka, jako jsem já.

Jako další část mého degustačního menu bylo Tagliatelle s čerstvými liškami a černým lanýžem, k němuž bylo vhodně připojeno víno Barbaresco, Produttori del Barbaresco 2018. A na závěr už mě čekala jen grilovaná treska s artyčoky na dřevěném uhlí, šťouchané brambory a uzené máslo. A musím uznat, že právě díky této tresce jsem poznal, co je to ta pravá chuť X-Oven trouby. Když se vám udělá ryba nebo jakékoliv maso na dřevěném uhlí, vždy je o 100 % lepší, než kdyby bylo z trouby klasické. Rozhodně vám musím doporučit, abyste do La Bottega Linka alespoň jednou zavítali, protože pokud neochutnáte grilované maso na dřevěném uhlí, nikdy nepoznáte jeho pravou chuť.
