ROZHOVOR S GEORGEM BETAKEM, ŠÉFEM GEORGE PRIME STEAK

13. Říjen 2014 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 28286
„Podařilo se nám získat si stálou klientelu,“ říká George Betak, majitel restaurace George Prime Steak.
V okamžiku, kdy vejdete dovnitř a necháte za sebou živý ruch pražského Starého města, pohltí vás příjemná atmosféra harmonického prostředí restaurace George Prime Steak house. Zlato-hnědé decentní tóny, čistý interiér, kde jsou sladěné veškeré detaily od světel až po vzorek na stěnách vás rázem naplní slastným očekáváním báječné večere. V tomto prostředí se setkáváme s majitelem restaurace, Georgem Betakem. 

Pane Betaku, v čem je George Prime Steak House výjimečnou restaurací v rámci Prahy?
Jednoznačně je to díky prvotřídnímu hovězí, které vozíme přímo z USA z několika málo farem v Arkansasu. Pak jsem také pyšný na naši nabídku Kalifornských vín. Ta je v Praze bezkonkurenční. Kdo se chce důkladně „propít Kalifornií“, má u nás jedinečnou šanci, aniž by musel opouštět Prahu. Každý musí okamžitě vnímat jeho výjimečnou jemnost a specifickou máslovou chuť. Proto také steaky minimálně solíme a vůbec nepepříme, abychom nepotlačili chuť masa.
Dokáže laik ocenit arkansaské hovězí, pozná rozdíl oproti masu z běžného chovu?
Každý musí okamžitě vnímat jeho výjimečnou jemnost a specifickou máslovou chuť. Proto také steaky minimálně solíme a vůbec nepepříme, abychom nepotlačili chuť masa.

Pokud člověk nemá zrovna chuť na šťavnaté hovězí, co byste mu doporučil?
V menu máme řadu skvělých pokrmů, ale teď na podzim bych jako předkrm volil salát z různých druhů řepy, poté kanadského humra nebo opečené tygří krevety a atlantské mušle sv. Jakuba s lahodnou vanadaloo kari omáčkou a čočkou Beluga.
Unikátem je vaše enotéka, která umožňuje otevřít i výjimečná vína a servírovat je po skleničce? Proč jste se pro tento koncept rozhodli?
Myslíme si, že to je nejlepší způsob, jak hostům představit naši širokou nabídku kalifornských vín. Mnoho lidí ocení, když si mohou během večera dát více druhů vína.

Chystáte na podzim v nabídce vín nějaké novinky?
Ano, příští týden chceme hostům představit nový vinný lístek pro sezónu 2014/2015. A určitě hosté najdou novinky i v enotéce, takže budou moci ochutnat nová vína a opět si dát jen skleničku, než se propijí k vínu, které bude pro ně tím pravým.
Právě se u vás v George Prime Steak Restaurantu konají každý čtvrtek Happy Hours. Na co byste hosty rád pozval?
Rád bych je pozval na bohatou nabídku předkrmů, které se budou každý týden obměňovat. K tomu si dejte víno a další nápoje (vyjma našich speciálních koktejlů) za poloviční cenu.

V Praze jste otevřeli téměř před rokem. Máte už stálou klientelu?
Máme a mám z toho velkou radost. Počet místních hostů stále roste. www.georgeprimesteak.com
Děkujeme za rozhovor

Galerie

Rozhovory

GEORGE PRIME STEAK