ŠÉFKUCHAŘ LE GRILL NA PODZIMNÍM MENU UKÁZAL, CO SE NAUČIL OD MICHELINSKÝCH KUCHAŘŮ

Šéfkuchař Le Grill prošel školu michelinských šéfkuchařů a v podzimním menu ukázal, co se naučil. Nutno říct, že nové à la carte menu byste si rozhodně neměli nechat ujít. Ondřej Koráb svou podzimní nabídku plně zaměřil na využití sezónních surovin, které restauraci dodávají vybraní místní farmáři.

Šéfkuchař Ondřej Koráb si za hlavní ingredience říjnového menu vybral jelena, dýni, petržel, švestky a jablka. Pevně věří, že si jeho hosté nových podzimních chutí užijí přinejmenším tak, jak si on užil přípravu celého menu. O nové nabídce řekl: „Hodně jsem se inspiroval u michelinských kuchařů, s nimiž jsem spolupracoval. Právě oni mě učili nebát se experimentovat. A toho jsem třeba využil u dýňové polévky s kmínovými marshmallows. Je to velmi netradiční doplněk, ale k nasládlé chuti polévky se skvěle hodí. Přípravu slaných marshmallows jsem se naučil od francouzského michelinského šéfkuchaře Daniela Bouluda, v jeho restauraci v Londýně.“ Tato jedinečná polévka vás v tomto podzimním sychravém počasí jistě zahřeje tělo i duši. Kromě ní si zde pochutnáte i na lososovém pstruhovi na bylinkách, servírovaném s petrželovým pyré, růžičkovou kapustou a omáčkou z piva Lobkowicz. Na podzimním menu nechybí ani zvěřina, jež je zastoupena pečeným jelením hřbetem připravovaným metodou sous vide, podávaným s dýňovým pyré, restovanými kostičkami pečené dýně, karamelizovanými švestkami a smaženými kukuřičnými hranolky. Váš kulinářský zážitek završí sladká tečka na závěr od šéfcukrářky Karolíny Kocinové – dýňový cheesecake s pěnou z kokosového mléka a krustou z lískových oříšků a mandlí. Ochutnat můžete i čokoládový koláček s jablky restovanými na víně a karamelu a kávou frappé.
Vybírat si můžete mezi tříchodovým poledním menu za 690 Kč nebo večerním menu servírovaném se sklenkou sektu, amuse bouche a sorbetem za 790 Kč.
Vedle sezónních specialit tu stojí za vyzkoušení i nedělní brunch s výběrem grilovaných pokrmů a nabídkou teplého a studeného bufetu. Své volné odpoledne můžete strávit v elegantních prostorách lobby lounge s šálkem sypaného čaje, sklenkou sektu a chutnými tapas z barové nabídky Afternoon Tea.
I v průběhu podzimu budou pokračovat oblíbené piano večery v zimní zahradě a baru. Ty budou od října rozšířeny na každý večer, vždy od 18 hodin. Pod barokními klenbami si vychutnáte vedle hudby i pozimní sezónní koktejly, jež vám zde namíchají zkušení barmani.
