Úžasná chuť restaurace Divinis Zdeňka Pohlreicha

29. Červenec 2021 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14344

Snad každý už někdy musel slyšel o slavném českém kuchaři Zdeňku Pohlreichovi. Svým rázným přístupem, vystupováním v televizi i díky svým několika knihám dokázal nadchnout a oslovit spoustu lidí. Každý tak tedy musí vědět, jak výtečná jídla nejspíše dokáže ve své vlastní restauraci připravit, když víme, jak vystupuje. Jako další restauraci, kde zakotvíme, abychom si pochutnali na výborném degustačním menu, bude právě restaurace Divinis, kterou má pod palcem již zmiňovaný Zdeněk Pohlreich.

Restaurace je zaměřena především na italskou kuchyni, která se vám tak přibližuje přímo do centra Prahy, nedaleko obchodního centra Palladium. Sám jsem si uvědomil, že jsem Itálii nějakou dobu neměl, a tak jsem si řekl, proč bych si na nějaké zase jednou nepochutnal.

Velmi mě zaujaly prostory restaurace Divinis, které si prošly v minulém roku rozsáhlou rekonstrukcí. Především se mi líbila otevřená kuchyně, díky níž můžete pozorovat, jak se vám připravuje váš vysněný pokrm přímo pod rukama šéfkuchaře. Co musím ale vypíchnout ihned po zmínění úžasných prostor Divinis, je velmi vstřícná obsluha. Všichni číšníci v restauraci byli velmi milí a dokázali mi z večera udělat opravdu příjemný zážitek, na který jen tak nezapomenu.

K jídlu jsem si nechal připravit, jako to tak už tradičně bývá, degustační menu, které se v Divinis nazývá „Menu La Degustazione“. Jako první mi byl naservírován telecí tatar s křepelčím vejcem, lanýžovou omáčkou a stracciatela di burrata – vězte, že tatar z mladého telecího masa vynikne svou úžasnou chutí, a když k němu přidáte křepelčí vejce, jako tomu bylo právě v Divinis, vznikne úžasné souznění chutí. Hned nato následoval výborný tuňák marinovaný v pepři s křupavou pancettou a pikantním cuketovým salátem. Vězte, že i ti z vás, co nemají tuňáka tolik v lásce, si na něm v Divinis rozhodně pochutnají stejně jako já.

Nyní přecházíme k velmi lehkému jídlu, a to šafránkovému risottu s lískovými oříšky a rajčatovým concassé, které bylo následováno tagliolini se srnčím ragů a pecorinem. Další chod si zvolíte sami, na výběr je mezi filetem z ryby, kterou určí šéfkuchař, anebo telecí filet Rossini. U mě jako vždy vyhraje „pořádné“ maso, a tak bylo jasné, že si zvolím telecí filet, a rozhodně jsem neudělal špatně. Úplně na závěr mě už čekal pouze dezert – a to biscotti al Piemonte s lískooříškovým praliné.

U Divinis nemám vlastně vůbec co vytknout. Celý večer pro mě byl nezapomenutelným zážitkem. Rozhodně vím, že se do restaurace znovu brzy vrátím.

Galerie