Vaříme s champagne a Historical Champagne banket

10. October 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17238

Víno z Champagne je nejen vhodný dárek, welcome drink nebo aperitiv, můžete s ním polévat křtěnou knihu či klidně i sebe, když vyhrajete závod Formule 1. Kromě toho je Champagne i vynikajícím doprovodem nejrůznějších pokrmů. Jeho perlení ve spojení s širokou paletou chutí a vůní dělá v kuchyni zázraky.

Během dvanácti dosavadních ročníků Grand Jour de Champagne byly vyzkoušeny společně s předními českými a francouzskými kuchaři nejrůznější kombinace, které se zdají být nekonečné. Proto byla vyhlášena soutěž o nejkreativnější recept vhodný pro spojení s víny z kraje Champagne.

Pravidla soutěže:

- Recept zašlete mailem na adresu event@champagne-grandjour.cz do 21. října. Obratem obdržíte potvrzení o přijetí receptu do soutěže. Uveďte, prosím, své jméno a kontakt.
- Dne 31. října odborná komise vybere recepty, které postoupí do II. kola.
- Všichni postupující do II. kola mají možnost si zakoupit vstupenku na velkou degustaci Champagne Exhibition (7.11. Kaiserštejnský palácú za zlevněnou cenu 1200 Kč (1570 Kč). Na této degustaci budou vyhlášeny první tři recepty, které obdrží ceny.
- 1. cena Mailly Grand Cru Jeroboam (31).
- 2. cena de Venoge Cordon Bleu Magnum (1,51).
- 3. cena Delamotte Blanc de Blancs.
- Všichni tři získají roční předplatné časopisu Wine Degustation.
- Všichni účastníci 1. a 2. kola mohou využít slevu 15% na portfolio House Champagne Group.
- 20. listopadu proběhne v Ellory bistru tasting prvních třech vítězných receptů za účasti jejich autorů a za přítomnosti veřejnosti.
- Komise soutěže: Ondřej Balík - prezident festivalu, Michal Šetka - šéfredaktor časopisu Wine Degustation, Ivo Dvořák - sommelier, Ladislav Cahlík - šéfkuchař HCHG

8.11.2019 od 20:00h.

Francouzská restaurace, Obecní Dům, Praha 1

Jubilejní XXV. BANKET se bude letos slavit rekonstrukcí historických menu slavných osobností. Například 50tiny Jeana Gabina, inaugurace francouzského prezidenta Jacquese Chiraca, oslava premiéry Sarah Bernhardt apod.
Pětichodové menu (nepočítaje zcela originální amuse bouche, sadu dezertů a petit fours Champagne pralinek Ellory) doprovodí pět různých Champagne cuvée zúčastněných domů. Speciální bude i servis jednotlivých chodů, který bude evokovat danou dobu té pravé hostiny.

Byl navýšen počet stolů, a proto nyní může restaurace nabízet v omezené míře i jednotlivá místa. V této chvíli je k dispozici ještě cca 5 stolů.

Stůl je pro 1-2 zástupce domu a 8-9 hostů. Celková cena je 69 tis. CZK (možná partnerská fakturace).

                                                                              4.-20.11.2019
                                                                                    Praha