Zajděte na vynikající steaky do Pohostince Monarch!

19. Únor 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13256

Naše redakce navštívila pražský Pohostinec Monarch, aby zde ochutnala jeho slavné steaky. Pohostinec sídlí v samém centru Prahy, v ulici Na Perštýně. Panuje zde příjemná atmosféra, za kterou může milý personál a hezké prostředí.

V kuchyni vládne šéfkuchař Jan Volšička, který se stará o to, aby jeho jídla byla autentické a neopakovatelné chuti. Zajímavým zpestřením při návštěvě restaurace je, že jej můžete pozorovat při jeho kuchařském umění. On a jeho tým pracuje pouze s těmi nejkvalitnějšími surovinami, dodávanými (pokud možno) od lokálních dodavatelů.

Naši návštěvu jsme započali předkrmy: Glazovanou medovou mrkví se sýrem feta a řepou a Marinovaným pstruhem s křenem a fenyklem. Oba předkrmy byly vynikající. Feta příjemně doplňovala medovou mrkev, stejně jako fenykl pstruha. Netradiční kombinace ryby a křenu nás mile překvapila.

Za hlavní chody jsme si vybrali steaky ze stařeného masa s certifikací USDA, které jsou jedním z moderních twistů celého konceptu. Certifikace USDA označuje to nejlepší maso na trhu, které pochází od skotu typu ANGUS a je velmi přísně tříděné. Certifikace USDA tedy označuje maso té nejlepší chuti. Neodolali jsme T-bone steaku a Nízké roštěné. Obě masa byla dokonale měkká, šťavnatá a připravená přesně tak, jak jsme chtěli.  Výborně vynikla přirozená chuť masa, kterou jsme podtrhli pouze solí. Vybrané červené víno  Châteauneuf-du-Pape, Vallée du Rhône, ročník 2010 - Clos des Brusquieres se s masem výborně snoubilo.

Příjemný pobyt nám zakončila Krupicová pěna se skořicí a perníkovou zmrzlinou, jejíž chuť byla dokonalá.

 

 

 

Galerie