Grand Hotel Hradec se stal skvostem pod Sněžkou a sází na top kvalitu a sepětí s přírodou

11. Říjen 2021 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16512

Oblíbili jste si Krkonoše, chcete si užít to nejlepší, ale provařeného Špindlu už máte dost? Vypravte se do Pece pod Sněžkou, která v posledních letech zažívá opravdový boom. Turisty už tam nelákají pouze okolní kopce, ale také nadčasová architektura a zážitková gastronomie. Přímo na úpatí našeho nejvyššího vrcholu najdete novostavbu Grand Hotelu Hradec, který je symbolem toho, že Pec dokáže přitáhnout i tu nejnáročnější klientelu. V tomto hotelu postaveném ve funkcionalistickém stylu si zakládají na kvalitě a současně úzkém sepětí s přírodou. Mix těchto hodnot přináší hostům služby, které snesou srovnání s nejlepšími alpskými středisky.

Hotelu, citlivě zasazenému do okolní krajiny, dominují slivenecký mramor, opalovaný modřín a dubové fošny. Architekti z pražského studia Mimolimit, kteří tuto stavbu navrhli, vsadili na ušlechtilé přírodní materiály, čisté linie, uměřenost, a ozvláštnili je pozoruhodnými detaily, které můžete obdivovat na každém kroku. Každý ze 68 nadstandardně velkých pokojů nabízí spoustu pohodlí i luxusní koupelny obložené břidlicí. Hostům je k dispozici také špičkové wellness centrum s moderními saunami, velkou vířivkou či Kneippovým chodníkem.

Pro nejnáročnější klientelu je připraven dvoupatrový Sněžka Royal Penthouse, se vskutku velkorysou obytnou plochou 155 m2. Nabízí tři luxusní pokoje, tři koupelny, dvě otevřené terasy s výhledem na Studniční horu, vlastní relaxační vířivku, samostatný vchod a vlastní servis, který mimo jiné zahrnuje stálou péči portýra, jenž je k dispozici v režimu 24/7. Prostorná postel v hlavní ložnici nad obývacím pokojem je ze tří stran otevřená okolní přírodě, od které vás dělí jen stěny z tvrzeného skla. Vychutnejte si sklenku kvalitního šampaňského s dechberoucími panoramaty.

Na své si přijdou i fandové zážitkové gastronomie. Hotelová restaurace Meat & Meet pod vedením talentovaného šéfkuchaře Jana Horáka už si vysloužila uznání přísných gastrokritiků. Mladý chef s bohatými zkušenostmi ze zahraničí se nebojí experimentovat s fermentací, nakládáním, uzením, případně metodou pomalého vaření, které zvýrazňují a vyzdvihují finální chuť jednotlivých jídel připravovaných z čerstvých lokálních surovin.

Precizní párování pokrmů s víny má na starosti zkušený sommeliér Daniel Feňo. Navštívit jej ostatně můžete také v přilehlé designové vinotéce, jež je vybavena speciály z celého světa včetně vín šumivých, mezi nimiž nechybí třeba Pierre Goubillard Réserve Premier Cru, Ruinart de Ruinart Brut Champagne, ale především L`Or De Vix Cristaux z vinařství Champagne André Beaufort. Tento unikát mezi šumivými víny obsahuje krystaly drahých kamenů, které dodávají tomuto vínu specifickou chuť a energii. Tento speciál najdete jen a pouze ve vinotéce Grand Hotelu Hradec.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci nočního života, pro něž je k dispozici hotelový bar, kde mistři barmani každý den míchají luxusní signature drinky. Pro speciální příležitosti lze využít také privátního salónku. Nejen za hezkého počasí můžete navštívit i prostornou venkovní terasu přiléhající k restauraci. V zimě je velkým zážitkem lobby s hořícím krbem.

Jediný Grandhotel pod Sněžkou ale není jen klasickou dovolenkovou destinací. K dispozici jsou tu také špičkové konferenční prostory s kapacitou až 180 osob, které nabízejí možnost pořádat nejrůznější školení, konference, obchodní jednání, veřejné projekce, workshopy či soukromé oslavy. Samozřejmostí je i moderní technické vybavení, takže není potřeba nic dovážet.

Mimochodem – celá budova je unikátně vytápěna dvaceti geotermálními vrty a využívá rekuperaci, za což si vysloužila ekologické ocenění Ministerstva pro místní rozvoj České republiky za „moderní a energeticky soběstačnou budovu“.

V Krkonoších zkrátka vysvitla nová hvězda. Než si o ní jen číst, je ale mnohem lepší ji zažít. Přijeďte do Pece vyzkoušet jediný grandhotel pod Sněžkou i vy.

Galerie