HLAVNÍ ŠÉFKUCHAŘ CELOSVĚTOVÉ BUDDHA-BAR SÍTĚ ERIC ROUSSELIÈRES BUDE V LEDNU HOSTOVAT V PRAŽSKÉM, PŘIPRAVÍ SPECIÁLNÍ MENU
Leden bude v Buddha-Bar Restaurant Prague patřit pařížské haute cousine. Ve zdejší kuchyni totiž bude od 13. do 17. ledna kralovat speciální host Eric Rousselières, nejvyšší šéfkuchař světové sítě Buddha-Bar s bohatými zkušenostmi z proslulých pařížských restaurací včetně hotelu Ritz, Lenôtre, Maison de l’Aubrac nebo třeba l’Isle.
Pro hosty pražského Buddha-Bar Restaurantu připraví speciální pětichodové menu, které bude v limitované nabídce po celou dobu jeho pobytu zde, tedy od úterý 13. do soboty 17. ledna.
Official Press Release
Eric tu v této době představí styl vaření, který spojuje prvky inovace a gurmet tradicí, podporuje vybrané chutě z celého světa a vždy tak nabízí prvek překvapení.
LIMITOVANÉ MENU O PĚTI CHODECH
- Marinovaný losos v tequille a quacamole
- Pečené foie gras s jablečno-hruškovým pyré
- Dušená pražma na čínský způsob
- Hovězí filet s Pandang omáčkou
- Matcha tiramisu
ERIC ROUSSELIÈRES – ŽIVOTOPIS
Eric se narodil v roce 1964 a již od útlého dětství v něm vzrůstala láska k vaření. V osmdesátých letech minulého století se odstěhoval do Paříže a začal svou kariéru v Ritz Hotelu Paris. V roce 2000 se připojil k týmu, který vytvořil a otevřel úplně první Buddha-Bar restauraci, a to právě v Paříži. Jeho inovativní přístup ke gastronomii kombinovaný s talentem tvořit delikátní, jednoduché a přesto elaborované módní pokrmy je perfektní způsob, jak zakusit filozofii elegance a exotiky Pacific Rim. Díky svým ohromným zkušenostem byl pak v roce 2000 jmenován hlavním šéfkuchařem společnosti George V Eatertaiment, do nichž spadá síť podniků Buddha-Bar, včetně Bound, Barrio Latino a Barlotti. Buddha-Bar patří k oblíbeným a vyhledávaným místům celebritami a gourmet hot spoty po více než dekádu.
Official Press Release