Návštěva Buddha Baru, restaurace vytříbené panasijským stylem

11. Srpen 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13218

Milujete vytříbený styl a chtěli byste ochutnat panasijské kulinářské umění? A co takhle to vše doplnit ještě skvělou hudbou a perfektním servisem, kterého se nám dostane právě v restauraci Buddha-Bar Praha, která Vás ohromí svou neopakovatelnou atmosférou, která je inspirována doslova celým světem, zejména pak tedy, pro nás východním kontinentem, Asií.

O restauraci Buddha Bar jsem slyšel již hned několikrát. Stále jsem se k tomu nemohl dostat, ale nakonec jsem se rozhodl, že bych tuto restauraci měl navštívit i já, protože ze všeho vyprávění se mi již začaly stékat sliny na výborné pochoutky, které v této restauraci připravují. Buddha Bar se představuje jako restaurace, která se na věci dívá trochu jinak. A právě proto u nich můžeme nalézt spoustu specialit, které jsou upravované tradiční cestou i podle jedinečných vlastních receptur.

To, že v restauraci používají jen prvotřídní suroviny, které jsou vybírány s tou největší pečlivostí, se potvrdilo i mně samotnému. Dorazil jsem do Buddha Baru na ochutnávku nového degustačního menu, které připravil velmi známý šéfkuchař Jan Voráček, s nímž již máme u nás v redakci zpracovaný i jeden zajímavý rozhovor.

Jako úplně první jsem si mohl pochutnat na výborném grilovaném chřestu a „new style hamachi sashimi“, což je pokrm z japonského kranase, který má ideální svěží a jemnou chuť. Další přišel na řadu chutný hovězí poke salát a výborné a chuťově velmi vyvážené grilované kuřecí supreme. Celý zážitek z mého jídla ukončila pekingská kachna a výborný cheesecake z bílé čokolády a mučenky, což už byla jen výtečná třešnička na dortu.

Grilované kuřecí supreme

Grilované kuřecí supreme

Kromě jídla musím v restauraci vyzdvihnout i úžasné a elegantní prostředí, které si neustále bralo mé pohledy. Interiér je inspirován asijskými státy, díky čemuž se stává velmi útulným prostředím, v němž nabírá jídlo ještě lepších chutí. Velmi vstřícná a příjemná obsluha s milým sommeliérem, který skvěle poradí s výběrem vína, je už jen příjemné plus pro každou restaurací. A právě v Buddha Baru se toho drží také.

Doporučuji neváhat a rezervovat si stůl v Buddha Baru nejlépe ještě dnes.

Grilovaný chřest

Grilovaný chřest

Galerie

Grilované kuřecí supreme
Grilovaný chřest
Pekingská kachna

Rozhovory

BUDDHA-BAR PRAGUE