JAN PUNČOCHÁŘ PO LETECH VAŘENÍ V LE TERROIR BUDE VAŘIT V GRAND CRU

Michal Hutta
03. Listopad 2014

Šéfkuchař, který po řadu let vařil ve špičkové restauraci Le Terroir, jež se objevovala v michelinských doporučeních, se od prvního října stal šéfkuchařem nové restaurace Grand Cru Restaurant & Bar v centru Prahy.

 

Když na jaře z Le Terroir odcházel, zdálo se, že se s Českem rozloučí a odjede vařit do zahraničí. Jsme rádi, že tuto svou úvahu přehodnotil a my si tak můžeme jeho kulinářské umění užívat nadále.

Bylo to tak…

Jan Punčochář byl spolumajitelem jedinečné restaurace Le Terroir, v níž vedl kuchyň. Bohužel této restauraci končila smlouva a Jan Punčochář se rozhodl ji již více neprodlužovat. V době, kdy se rozhodoval, co dál, naskytla se mu ještě k tomu možnost vařit i v zahraničí. Nakonec se však rozhodl zůstat a věnovat se své nedávno narozené dceři a nabídce od Grand Cru, a proto nakonec lákavou nabídku nabídku odmítl a zůstává v Česku.

 

O čem bude jeho působení v nové kuchyni?

Nová kuchyně není nikterak specializovaná, budou tu tedy vařit to, co je bude bavit. Zaměření proto bude na speciální kuchyň.

 

Restaurace Grand Cru

Restaurace Grand Cru spojuje kouzelného ducha staré Prahy s jedinečnou gurmánskou kulturou v malebném prostoru unikátní restaurace a vinného baru. Pochutnat si tu můžete na skvělém kulinářském díle Jana Punčocháře i výtečném víně z celého světa, jež vybírá nejlepší český sommeliér Jakub Přibyl. V baru si můžete pochutnat na úžasných domácích paštikách, pomalu uzených klobáskách nebo zauzených sýrech z vlastní udírny. V restauraci si pak můžete pochutnat na jídle z čerstvých a sezónních surovin, které jsou umně sladěny s vínem tak, aby pokrm dosáhl naprosto dokonalé chuti. 

 

www.grand-cru.cz