PODZIMNÍ DĚNÍ V ZÁMECKÉ KUCHYNI A PŘÍRODNÍCH BYLINNÝCH LÁZNÍCH MCELY SPA

Redakce LUXUS.cz
08. Září 2014

 Léto sice končilo, ale i tak se máte nač těšit, podzimní dny na Chateau Mcely patří k těm nejkrásnějším dnům v roce. I když je fakt, že zde je krásně v jakémkoliv ročním období. Pozornost sezónním novinkám bude věnovat šéfkuchař zámecké restaurace Piano Nobile Honza Štěrba, ale také terapeuti přírodních lázní Mcely Spa.

Na podzim se zdejší anglický park proměňuje v barevné království a vůně z okolního Svatojiřského lesa, který přímo vyzývá k procházkám. Podzim na Chateau Mcely přinese především gastronomické zážitky. Hosté restaurace Piano Nobile se mohou těšit na speciality ze sezónních surovin a také podzimní a la carte menu, z něhož si budete moci objednávat již od 1. října. V první listopadový víkend se tu bude opět servírovat dýňové menu (31. 10. – 2. 11. 2014). Děti i dospělí si zde budou moci tento víkend užít vyřezávání tradičních dýní, které si pak budete moci odvézt domů. Zahrady a terasy v okolí tu pak budou stylově ozdobeny. Ke svatému Martinu patří i Svatomartinské hody. Tradiční Svatomartinské hody si budete moci užít samozřejmě i tady. Ve dnech od 11. 11. – 16. 11. 2014 se bude servírovat křehká husí pečínka s bramborovým přesňákem, kedlubnovým zelím, mandlemi a redukcí ze Svatomartinského vína. Chybět nebude ani husí paštika s marmeládou ze zámeckých švestek. A ještě jedna výjimečnost. Zámek slibuje, že pakliže příroda bude nadále příznivá a jejich chovu šneků se bude dařit jako doposud, na své si přijdou i ti nejnáročnější gurmáni. Již v první polovině listopadu se tak můžete těšit na dlouho očekávané šnečí pochoutky. www.chateaumcely.com

Firemní články