Večeře v oblacích: Nevšední gurmánský zážitek s romantikou i adrenalinem!

09. Září 2018 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17984

Celých jedenáct dní se nad Prahou ve výšce metrů tyčí slavná plošina Dinner in the Sky. Tato celosvětově proslulá atrakce slaví u Pražanů, stejně jako roky předchozí, ohromný úspěch. Každý, kdo miluje kvalitní jídlo, adrenalin a romantiku, na této nevšední akci nemůže chybět.

Na plošině nad vinohradským parkem si mohou její návštěvníci pochutnat na obligátní večeři, ale také na pozdní snídani či obědu. Jakákoli denní doba je zde kouzelná, avšak výhled na Prahu při západu slunce je nezapomenutelný!

Akce probíhá od 6. do 16. září. O špičkovou kuchyni se v oblacích stará zkušený šéfkuchař a francouzský rytíř v oboru gastronomie, Dalibor Navrátil.

 

Hosté budou ze všech jeho pokrmů nadšeni. Podává se telecí Entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným řapíkatým celerem, risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou na vybroušeném menu je mille–feuille ve verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem. Zajímavostí na tomto legendárním francouzském dezertu je skutečnost, že jej u nás mohou oficiálně připravovat pouze dva šéfkuchaři, přičemž jedním z nich je právě Dalibor Navrátil.

 

Večeře v oblacích je naprosto úchvatným zážitkem. I když jste připásáni na pohodlná křesla, nechybí tu troška pocitu strachu, který dává večeři punc jedinečnosti. Kromě večeře si hosté mohou dát v oblacích pouze koktejl. Ať už se do oblak vydáte v jakoukoli denní dobu, doporučujeme se teple obléci. Přeci jen 50 metrů nad zemí je 50 metrů nad zemí.

 

Galerie