GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2014 ZAČNE JIŽ ZA DVA DNY

O oslavách šampaňského jsme již na našich stránkách psali, dnes se svátku všech milovníků champagne podíváme pod pokličku. Na co všechno se v období od 5. - 8. 11. 2014 můžeme těšit?

Champagne Exhibition a Prestige Cuvée Exhibition
Akce bude zahájena ve středu 5. 11. 2014 v Brně v Best Western Premier Hotel International Brno. První přehlídka bude zahájena v 16. hodin. Další velká přehlídka se bude konat v Praze o den později, kde budete moci okusit celkem 32 chamapgne z 16 champagne domů.
Patří k nim Henri Verlain, Louis Roederr, Taittinegr, Salon/Delamotte, Taittinger, de Venoge, Deutz, G. H. Mumm, Mailly Grand Cru, Perrier-Jouët, Piper Heidsieck, Alfred Gratien a mnoho dalších.
V oddělených prostorách proběhne i jedinečná přehlídka Prestige Cuveé Exhibition, na níž se představí vína, která je velmi těžké ochutnat v jeden okamžik a na jednom místě. Pro toto víno se vybírají hrozny výhradně z vinic Gand Cru. Většina vín se vyrábí tradičními způsoby, vyzrávají déle a prodávají se v exkluzivně adjustovaných láhvích zvláštních tvarů. Přijďte ochutnat - Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV, Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další.
Další jedinečné degustace se odehrají pod vedením Chef de Cave domu Mailly Grand Cru, pana Sébastiana Moncuita. Ta se bude kona 5. 11. 2014 od 17. hodin v Best Western Hotel International v Brně pod příznačným názvem L’Intemporelle.
V Praze se pak 6. 11. 2014 máte možnost stát svědkem zcela mimořádné srovnávací degustaci Les Mesnil verus Cramant veClubu Blanc de Blans, sklepy Monopole de Vin Praze.
Bankety jako gastronomický vrchol festivalu
Ve čtvrtek 6. 11. 2014 se od 20. hodin bude pořádat Banket Champagne Gourmet Menu v brněnském hotelu Best Western Premir Hotel International Brno. Servírovat se zde bude šestichodové menu sestavené vynikajícím šéfkuchařem Miroslavem Husákem, který se při jeho tvorbě inspiroval svou nedávnou návštěvou oblasti Champagne. Hostům budou moci nabídnuty pralinky z bílých foie gras v bramborovém prachu s ovocnými perlami, sous vide halibut na čočkovém rizotu s limetkovým a pomerančovým gelem, champagne sabayonem a wasabi smetanou, humr gratinovaný parmazánovým žloutkem, řasy salicorne s tomatovým concassé a koriandrem, flambovaná bažantí prsíčka, smetanové zelí s hroznovým vínem, mandlová nádivka a Marc de Champagne a další lahůdky.
V Praze se pak bude konat sedmi chdový gala banket jenž byl inspirován korunovačním menu francouských králů v Remeši. Autorem tohoto menu je michelinský kuchař Michaël Nizzaro. Na kartě naleznete pokrmy jednoduché, rafinované zpracované jako např. Hors d’oeuvre, Relevé de Poisson či Piéces de résistances et rots. Banket bude probíhat ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze.
