V listopadu se koná jubilejní X. ročník festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2016

foto z 15. ročníku
Redakce
19. Říjen 2016
Čtenost článku je: 16480 [?]
Jubilejní X. ročník festivalu se koná od 1. - 9. listopadu v Praze a Brně. Kromě velkolepé přehlídky champagne domů Champagne Exhibition se uskuteční také banket á la Nicolas Decherchi z „dvoumichelinské“ restaurace Paloma nebo degustace top champagne v luxusním prezidentském apartmá hotelu InterContinental.
foto z 15. ročníku

foto z 15. ročníku

Vybrané akce se uskuteční také v sídle francouzského velvyslanectví – Buquoyském paláci - nebo ve Francouzské restauraci Obecního domu. Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International.
foto z 15. ročníku

foto z 15. ročníku

Každoročně očekávaná přehlídka Champagne Exhibition proběhne v pátek 4. listopadu v Buquoyském paláci. Ani letos nebudou chybět zvučná jména i méně známé, o to však zajímavější champagne domy, jako jsou R & Legras, Taittinger, Louis Roederer, Alfred Gratien, Mailly Grand Cru, DeVenoge, Delamotte, Diebolt Vallois, nováček Lecler Briant a mnoho dalších.
restaurace Paloma

restaurace Paloma

Festival k nám každý rok přiváží světové gastronomické hvězdy oceněné prestižními michelinskými hvězdami. Ltos přijal pozvání Nicolas Decherchi, šéfkuchař restaurace Paloma v Mougins nedaleko Cannes, která by měla mít od příštího roku své „dvojče“ také v pražských Průhonicích.
Nicolas Decherchi

Nicolas Decherchi

Nicolas Decherchi si pro hosty velkolepého Champagne banketu připravil mj. jihozápadní kachní foie gras s Granny Smith coulis, marmeládou Manzana a perlami z jablek Pink Lady s Timut pepřem, bretaňského humra pošírovaného v másle, s humrovou omáčkou s pomerančem a bazalkou a domácí gnocchi s emulzí z mořských plodů, holubí prso s máslovým zelím, slaninou a foie gras a jako dezert okouzlí hosty Baba s exotickým ovocem, kořeněným sirupem a sorbetem z marakuji.

GRAND JOUR DE CHAMPAGNE