XI. ročník festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2017 přinese několik novinek

Redakce
02. Říjen 2017
Čtenost článku je: 12691 [?]
Letošní XI. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Champagne se koná od 31. října - 8. listopadu v Praze a Brně.

Bohatý program zahrnuje kromě velkolepé přehlídky prestižních champagne domů Champagne Exhibition také banket „Champagne menu Glenn Viel“ pod taktovkou šéfkuchaře „dvoumichelinské“ kultovní restaurace L´Oustau de Baumanière v Provence.

Vybrané akce se uskuteční také v Buquoyském paláci, ve Francouzské restauraci Obecního domu nebo restauraci SaSaZu. Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International.

Novinkou je zapojení čerstvé hvězdy mezi moravskými podniky – designové restaurace Signature. Její zakladatelé, Jiří Lešikar a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1, což se jim bezezbytku podařilo. Pomáhá jim v tom také šéfkuchař Pavel Veltruský, který vařil i pro hollywoodské hvězdy Jake Gyllenhaala nebo Julii Roberts.

Jednou z nejočekávanějších událostí každého ročníku je Champagne banket připravený některou ze světových gastronomických osobností. Letos přijal nabídku organizátorů Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L´Oustau de Baumanière v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami.

Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial. Letošní menu by podle znalců mělo patřit k těm nejlepším v historii festivalu Grand Jour de Champagne.

Dnes již komplex restauračních a ubytovacích služeb L´Oustau de Baumanière v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života.

GRAND JOUR DE CHAMPAGNE