RESTAUARACE MLÝNEC VÁS ZVE NA MĚLNICKÝ POKLAD V KVĚTNOVÉM MENU

Redakce LUXUS.cz
16. Květen 2014

Restaurace Mlýnec si je vědoma, že měsíc květen patří již tradičně chřestu, králi kuchyně, jenž má v Česku již dlouholetou tradici. Nejlepší chřest je čerstvý, český, odnikud dovezený, a proto restaurace Mlýnec použila pro své květnové menu chřest z české sklizně, čili špargl z Mělnicka. 

Šéfkuchař si pro tuto sezónu připravil osvědčenou kombinaci chřestu s rybou ve formě chřestové polévky s nasoleným lososem a keta kaviárem, dále salát z chřestu, frisée, listy mladé řepy s rukolou a chřestovým dresingem. Milovníci masa se mohou těšit na pošírované bio vejce s chřestem, foie grass a uzená kachní prsa s hrubozrnnou hořčici či hovězí flap steak s perigourdine omáčkou, lesními houbami a šťouchaným chřestem. Nakonec si pak můžete pochutnat na neuvěřitelné chřestové zmrzlině a parfait z bílé čokolády. Cena tohoto lákavého menu je 1290,-  Kč.

O restauraci Mlýnec

Restauraci Mlýnec naleznete na dohled Karlova mostu. Uvnitř restaurace panuje elektrizující atmosféra. Gastronomické delikatesy tu pak zhotovuje šéfkuchař Marek Šáda. V restauraci si můžete pochutnat nejen na zapomenutých staročeských specialitách.