Restaurace Mlýnec láká kromě výhledu na Karlův Most také na letní odlehčené chody

Klára Kudrnáčová
23. Červenec 2018

Léto je v plném proudu, pojďte si ho užít naplno s tradičními českými chutěmi. Na svěží odlehčené chody plné sezónních ingrediencí láká restaurace Mlýnec, která si pro své zákazníky připravila výjimečný gastronomický zážitek v rámci prázdninového menu.

Řepné gazpacho, jahody, stracciatella, bazalka

Řepné gazpacho, jahody, stracciatella, bazalka

Přijďte okusit chuť léta v kombinaci s úžasným výhledem na Karlův most, kterým je Mlýnec proslulý. O luxusní menu se postará šéfkuchař Marek Šáda, který se v prázdninovém období rozhodl pro kombinace lokálních surovin a vytvořil z nich lehká, ale přitom nápaditá jídla. Jednotlivé chody můžete proložit výbornými víny, které Mlýnec nabízí. Lehké svěží menu si v Mlýnci vychutnáte po celý červenec a srpen.

Pstruh lososovitý, rajčata, kapary, cuketa, olivy, šalotka

Pstruh lososovitý, rajčata, kapary, cuketa, olivy, šalotka

Vaše chuťové pohárky můžete polaskat například řepným gazpachem s jahodami, ke kterému se výborně hodí Muškát moravský, ročník 2017 z vinařství Sonberk v Popicích, vyzkoušet můžete pstruha na zelenině či perličku s liškami. K té zvolte Chianti Classico, ročník 2015 z vinařství Castello di Verrazzano, Magnum.

Perlička, lišky, fava fazole, patizon, libeček, jus

Perlička, lišky, fava fazole, patizon, libeček, jus

Dezert v podobě pošírované broskve s citronovou zmrzlinou vás potěší svojí jiskřivou chutí. K němu vám nejlépe zachutná Riesling, ročník 2015, Auslese z vinařství Petri v německém Falcku. Za tento bezpochyby výjimečný gastronomický zážitek zaplatíte 1 390 Kč, víno k chodům vyjde na 790 Kč.

Pošírovaná broskev, citronová zmrzlina, financier

Pošírovaná broskev, citronová zmrzlina, financier