GOURMET RESTAURANT KALINA

22. Únor 2013 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14428

V listopadu loňského roku otevřená restaurace Kalina Cuisine & Vins v domě U Zlaté Husy v pražské Dlouhé ulici č. 12 je společný projekt šéfkuchaře Mirka Kaliny a sommeliera Víta Hepnara. Cílem restaurace je nabídnout prvotřídní pokrmy harmonicky doplněné pečlivě vybraným vínem. Přestože talíře, příbory i sklenice jsou od předních světových výrobců (Rosenthal, Sambonet, Riedl), není cílem vytvářet luxusní prostředí, ale pouze doplnit gastronomický zážitek, Příjemné ambiente, každodenní obměna nabídky jídel spolu s rozumnou cenovou úrovní vytváří prostor pro běžnou a častou návštěvu restaurace bez pocitu potřeby přípravy na výjimečnou slavnostní událost.

Kuchyně je svým vyzněním nekomplikovaná, a přesto dokonalá. Recepty vycházejí z tradiční francouzské a české kuchyně s občasným vlivem prvků moderní kuchyně, ale vždy s osobním otiskem šéfkuchaře. Denně nové obědové menu, připravované vždy z aktuálně nejlepších dostupných surovin, má za cíl udržet pestrost nabídky, která se nepřejí. Stálý jídelní lístek je obohacen denní nabídkou čerstvých ryb. Celá nabídka je doplňována o sezónní speciality. Součástí směřování restaurace je nabídka dokonalého propojení chuti jídla s vybranými víny. I proto se obsluha restaurace opírá o sommeliery, a to nejen o Vita Hepnara, ale i o vítěze mnohých sommelierských soutěží Jakuba Přibyla. Výběr z více než 300 druhů vín od tradičních evropských vinařů je zárukou, že i zkušený milovník vína najde buď svoji oblíbenou značku nebo mu bude doporučen nový zážitek.

  

Galerie