Hergetova cihelna, stylová restaurace s nádherným výhledem a jídlem pro gurmány

25. Červenec 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14353

Hergetova Cihelna je živá stylová restaurace na břehu Vltavy s velkolepým výhledem na Karlův most. Pražané i turisté sem přicházejí ochutnat kreativní variace na oblíbená česká a mezinárodní jídla, gurmánské saláty a vůbec nejčerstvější mořské ryby a produkty. Rozhodli jsme se ji navštívit a přinést Vám naše dojmy.

Při příchodu do restaurace Vás zaujme její vkusný design, který dokonale ladí se špičkovým servisem a jídlem. My jsme měli možnost okusit degustační menu. Nejprve jsme ochutnali skvělé víno Grüner Veltliner „Steinfeder“. Bylo velmi lahodné a vychlazené přesně tak, jak má být. Celkově byla všechna vína párovaná s pokrmy výborná, ale chuť Grüner Veltliner „Steinfeder“ byla nezapomenutelná.

Rilletes ze zauzeného úhoře

Rilletes ze zauzeného úhoře

Všechny pokrmy v degustačním menu byly výborné. Sice jsme již při ochutnávání třetího jídla v pořadí byli syti, ale vše vypadalo tak lákavě, že nešlo odolat. Opravdovou pochoutkou byl skvěle namíchaný rillettes ze zauzeného úhoře. Velmi zajímavou chuť mělo také risotto ze špaldové pšenice, jež si díky své netradiční úpravě uzením jistě najde své příznivce. Račí ocásky s tvarohovou-mandlovou raviolou, račí omáčkou a křupavými houbami byly také vynikající.

Risotto ze špaldové pšenice

Risotto ze špaldové pšenice

Skvělou volbou pro ty, co mají rádi ryby, je pečený candát. Opět se jednalo o nezvyklou, leč zajímavou úpravou s teplou tatarskou omáčkou. Slanou část menu jsme zakončili pečenými líčky rozpadajícími se na jazyku. Chutným doplňkem, který potěšil zejména mužské pohlaví, jim byl karamelizovaný bůček.

Losový pstruh ze zauzeným kaviárem

Losový pstruh ze zauzeným kaviárem

V degustačním menu byla nabízena panna cotta z podmáslí s ibiškovo-rebarborovým sirupem, jahodovým tatarákem a slanými lískovými oříšky. Byl o ni však takový zájem, že již byla vyprodaná. Byl nám tedy nabídnut čokoládový fondant. Tuto možnost jsme uvítali, protože jsme v ten večer měli chuť právě na lahodnou čokoládu.

Panna Cotta z podmáslí

Panna Cotta z podmáslí

Vynikající jídlo a pití doplňoval skvělý servis, krásné místo a pohled na spokojené hosty, jimiž byla restaurace naplněna. Třešničkou na dortu byl překrásný výhled na Karlův most, který nemá konkurenci. Pokud si svůj vysoce nastavený standard Hergetova cihelna udrží, nebude mít nikdy o hosty nouzi. Na závěr nelze jinak než: „Díky za tento nevšední gastronomický zážitek!“

Galerie

Rilletes ze zauzeného úhoře
Risotto ze špaldové pšenice
Losový pstruh ze zauzeným kaviárem
Panna Cotta z podmáslí

Rozhovory

HERGETOVA CIHELNA